Наш кафеджия рисува Левски и Меси върху капучино

Започнал на шега, днес Владимир твори дори пейзажи в чашите

Снимка: Иван Първанов Владимир твори и на патриотична тематика.

Барман от Горна Оряховица рисува известни личности върху чаши с кафе и капучино. Сред „героите” на Владимир Стоев са футболните легенди Лео Меси и Кристиано Роналдо, родните звезди Кубрат Пулев, Христо Стоичков, Григор Димитров, Слави Трифонов, Кристо, Гери Никол и др.

По време на националните празници върху ароматните ободряващи напитки той пресъздава и образите на националните ни герои Васил Левски и Христо Ботев. Казва, че го прави, за да напомни за хората, дали живота си за нашата свобода днес и за живота и делата им, които трябва да ни вдъхват чувство на национална гордост, смелост и величие. Освен портрети художникът върху кафе изписва и известни мисли и цитати, като най-култовата реплика на футболиста Валери Божинов: „Човек само когато знае какво му е, само аз си знам кво ми е.”

Заради едно от изображенията си, това на Меси, той попада и на страниците на едно от най-известните тематични футболни списания в Англия - Four Four Two (Четири, четири, две). Списанието публикува снимка на чаша капучино, върху което Меси е в цял ръст с футболния екип на националния отбор на Аржентина и топка до него. „Ако винаги сте искали капучино с лика на Лионел Меси, се отправете към България. Баристата (б.р.- художник върху капучино) Владимир Стоев стана известен там със своето кафе изкуство, като преди това рисуваше лицето на Кристиано Роналдо. Сега той е изобразил и Меси. Ще игнорираме факта, че аржентинецът има гигантска глава и малки крака. Нищо чудно, че „Барселона” загуби с 2:8 от „Байерн” Мюнхен“, пише под снимката в британското футболно списание.

Заради уменията си 32-годишният горнооряховски бариста често е наричан краля на капучиното и маестрото на кафето. Той работи като барман в известно заведение във Варна, където създава и своите шедьоври, които нарича изкуство за пиене. Освен портретите на известни личности той може да пресъздава и цели картини: пейзажи, анимационни герои, цветя и признания в любов. Прави и индивидуални поръчки, които често получава на своята страница и профил в интернет.
Владимир започва „професионалната си кариера”, като прави простички рисунки върху пяната на кафето, преди то да бъде поднесено на клиентите. После практикува и експериментира всеки ден и постепенно разширява жанровете, в които представя произведенията си.

Подобни статии