Наши момчета спечелиха златните пояси "Дан Колов" и "Никола Петров"

Дейвид Димитров и Микяй Наим станаха носители на златните пояси „Никола Петров“ и „Дан Колов“ на завършилия едноименен турнир по борба в Пловдив.

И двамата стигнаха убедително до титлите в своите категории. Димитров ликува при 67-килограмовите на класическия стил, като в последния ден на надпреварата победи на финала Себастиян Нед (Сър) с 3:1 Преди това младият национал постигна още два успеха – 9:0 срещу чилиеца Кристобъл Торес и 2:1 срещу сърбина Мате Немеш, призьор от световни и европейски първенства.

Наим пък бе убедителен в най-леката категория на свободния стил до 57 кг ден по-рано.

"Много съм развълнуван, не съм очаквал. Най-труден ми бе финалът, с шампиона на Украйна. Но борбата ми тръгна и успях да го надвия убедително - 12:4. Надявам се оттук да започват и сериозните ми успехи при мъжете", каза младият ни национал Микяй Наим.

Най-добрите български борци бяха наградени от министър Красен Кралев, който изгледа неделните финали. Двамата получиха поздравления и от президента на федерацията Христо Маринов.

В последния ден на надпреварата титла спечели и Стоян Кубатов в категория до 77 кг на класическия стил след успех в решителния сблъсък над грузинеца Николос Чикаидзе с 9:0.

В събота пък Биляна Дудова бе определена за най-добра състезателка при жените, след като триумфира с титлата при 57-килограмовите. В решителната схватка тя победи Рамона Галамбош (Унг) с 2:0.

Със злато в събота се окичи и Радослав Георгиев при тежките до 130 кг на класическия стил. Така България, която бе представена от 53-има борци (мъже и жени), завърши с общо 6 златни, 3 сребърни и 7 бронзови медала.

След края на надпреварата министър Кралев поздрави президента на федерацията Христо Маринов за отличната организация на турнира, в който участваха състезатели от 24 държави, и пожела успех на нашите борци на олимпийската квалификация в София от 6 май.

Подобни статии