Нашият боклук мирише по-хубаво от вашия, мафиоти такива!

И замириса на боклук. Вече цял месец така. Една жена каза, че за мафиотския боклук няма такса „смет”, защото мирише по-така, на пари и корупция. Не е познала обаче. В този случай боклукът на Ндрангета мирише много на близки арести.

Стартът на операция "италиански боклук" вече бе даден в Плевен. Ще има и още. Ако някой си е въобразявал, че Страната на розите може безнаказано да бъде превърната в бунище на калабрийската мафия, криво си е направил сметките. Корава нация сме, ще оцелеем и ще пребъдем. Важно е обаче започнатото да бъде довършено. Тоновете италиански боклук, вкарани нелегално в България, няма да се изпарят. Така както няма да изчезнат и участниците в това престъпление, защото е ясно, че калабрийската мафия не е сама.

„Всеки, които мисли, че може да прави далавера на гърба на здравето на българските граждани, ще си получи санкциите”, обеща премиерът Бойко Борисов. Обеща също онези, които са нарушили закона, да приключат кариерата си в Белене. Казват, че в тамошния затвор няма килии, категория лукс.

Ние, българите, иначе сме голямо перде по отношение на боклука. Произвеждаме го в такива количества, че на калабрийската мафия може капата да й падне, ако го пренасочим натам. Има един масов спорт – хвърляне на найлонови торбички с боклук от балкона. Практикува се в цялата страна. Обяви ли се инициатива за почистване на предблоковото пространство обаче, главните боклукопроизводители се покриват. Много на важни се правят. Не било тяхна работа да ринат боклуците, които са намятали по най-лесния начин, защото вонята не стига до горните етажи. Там има други проблеми – като течащия покрив, но ония кретени от долните етажи не искат да участват в ремонта, затова им се пада да се заринат до ушите в боклук. Междусъседски войни. Не професионален домоуправител, професионален надзирател им трябва на блоковете, за да се реши проблема с боклука.

И онези с каруците, за които полицаите често си затварят очите, също практикуват разделно сметосъбиране. Разфасоват торбичките, изсипват боклука на купчина и подбират каквото им трябва. После може евентуално да върнат останалото в кофата, но повечето време не го правят. И да ги види някой, не смее да им направи забележка, за да не се запознае отблизо с контейнера.

По малките улички пък са се навъдили селски тарикати на дребно. Разделно си изхвърлят боклука. Обелките от картофите и гниещите зеленчуци се мятат в кофата на съседа, за да не ти вмирисват твоята. Същото се прави и с отпадъците от домашния ремонт. Чукаш и къртиш цял месец, а накрая оставяш чувалите с боклук до контейнера и се правиш на луд – „Не бях аз!”.

На някои места в големия град си правят труда да поставят контейнери за разделно събиране. Трябва и глас да им сложат, защото хората не четат. Една жена каза, че разделното сметосъбиране и без друго е идиотия – всичко на едно място отивало. Уж го отричат това, ама жената е сигурна. Прочела го в „БГ мамата” и никой не може да я убеди в противното. Изобщо, ако някой може да види сметката на калабрийската мафия и да доведе разследването докрай, това е мафията на БГ мамите, способни да изринат целия боклук на света със задружни усилия и да разрешат компетентно всички световни проблеми. Не са поискали, не са го направили. Щом приключат гласуването в анкетата в групата „Не, на найлоновите торбички” и нашокат канчетата на създателите на играта „BG mafia”, ще им видят сметката и на калабрийците. По биоразградим начин.

Подобни статии

 • Диагноза: тетка

  Диагноза: тетка

  Никога! Така младите жени се заричат, когато им кажат, че някой ден и те ще се превърнат в тетки. Никога не казвай "никога". Да бъдеш тетка е участта на много жени по света и на болшинството БГ мами. Природата го налага и предполага. Въпрос на време. Жизнена парадигма. Никоя жена не може да избяга от участта си, особено след като роди.

  821
 • 16 436 дни платено майчинство за „третото дете“ - на свекървата

  16 436 дни платено майчинство за „третото дете“ - на свекървата

  Стига с тоя популизъм с парите за пенсионерите. Днес ще си говорим за платените майки. Аз съм синдикален самодеец или самодеен синдикалист и имам претенции за платеното майчинство. Мисля, че е крайно неблагоразумно, нечестно и даже престъпно нехайно да ми се полагат някакви си там 410 дни майчинство, които опуках като стой та гледай. Толкова съм ангажирана, че не видях как мина времето. И сега какво? Да се връщам на работа? Не сте познали. Екстра съм си в ролята на платена майка. Затова днес претендирам да получа това, което ми се полага като майка и на "третото дете" - на свекървата, чумата да я тръшне!

  890
 • Продава се мъж втора употреба, може и за резервни части

  Продава се мъж втора употреба, може и за резервни части

  Като изтрезнях на сутринта, пък се сетих какви съм ги вършила снощи. Срам е да си призная. Хорските булки запретват поли и мърсуват, стават палави, събуждат се с немощ в бедрата, но щастливи. А аз – с натежала глава и смътни спомени за непристойно деяние. То пък едно деяние – малка обява.

  1359