Наско проговори: Имаме документ за инвестиция от 150 млн. долара, проверяваме достоверността му

Наско Сираков очаква експертиза на документ, изпратен от американска финансова институция, гарантиращ инвестиция в „Левски“ на стойност 150 млн. долара. Лично мажоритарният собственик на „сините“ говори около очакваната сделка с Джоузеф Диксън.

„Изпратен ми беше документ от американска институция за инвестиции на стойност над 150 млн. долара. Като всички в тази държава и аз съм Тома Неверни и сме дали документа за проверка. До сряда ще имаме 100% гаранция. Според мен американска банкова институция не раздава подобни гаранции под път и над път“, каза Наско Сираков на първата тренировка на отбора. "Левски" започна с "група" от около 12 футболисти, част от които дори нямат договори с клуба.

Голмайстор №1 в историята на клуба призна за серия от разговори със Станимир Стоилов: "Най-нормалното нещо, иска да има ясен хоризонт пред отбора. Няма финансови условия, а план за бъдещето. Не съм загубил надежда, ако се случат, имаме готовност и за селекция и за треньор."

 Сираков има и План Б, ако пропаднат преговорите с Диксън: „Имаме такъв, но ще е свързан със стягане на коланите и много лишения. До 10 дни ще имаме подписани 1-2 спонсорски договори, но няма да са със стойността на План А. Няма вариант да не започнем в елита.“

Сираков коментира и спекулациите за очакваните 3 млн. долара от Диксън: „Не са само тези пари, които чакаме. Това е първоначално вноска или старт, да го наречем. Имам договорка с него за определени суми, които регулярно да бъдат превеждани.“

Акциите са в клуба, както и книгата на акционерите. Имам договорка с него, за да се отпускат регулярно пари за клуба, приоритетите ще са други. Преди 20 дни получихме лиценз, така че нямаме проблем, от мониторинг не се притесняваме, „Левски“ е най-изрядният клуб документално", заяви Сираков.

"Тези пари, които ще дойдат първоначално, ще ни помогнат да изчистим голяма част от старите задължения, да започнем сезона и да направим селекция. Ако и аз бях на пресконференцията (бел.ред. - с Диксън), тя щеше да продължи 2 часа, оставих ви го да го разкъсате като чакали", добави още Сираков.

Подобни статии

 • Станимир Стоилов: Дълговете на Левски са мисия невъзможна, а това може да се окаже фатално

  Станимир Стоилов: Дълговете на Левски са мисия невъзможна, а това може да се окаже фатално

  Треньорът на „Левски“ Станимир Стоилов направи притеснителен коментар за състоянието на клубните финанси. След като преди 2 дни изпълнителният директор Иво Ивков описа ситуацията като „критична, но под контрол“, сега Мъри призна, че не вижда как „Левски“ ще успее да се справи с огромните си задължения.

  91
 • Лионел Меси: Един ден ще се завърна в Барселона

  Лионел Меси: Един ден ще се завърна в Барселона

  Лионел Меси даде ексклузивно интервю за испанското издание "Марка", в което говори за адаптацията си към живота в Париж за шансовете на ПСЖ в Шампионска лига, за бившия си клуб Барселона. Повод за интервюто е наградата "Пичичи", която се присъжда от "Марка" за голмайстора на испанската Ла Лига. Меси завоюва приза за миналия сезон с 30-те си гола за Барселона и е рекордьор с осем приза "Пичичи".

  126