Навални постна снимка от болницата в Берлин

Photo: Туитър Навални с близките си

Руският опозиционен политик Алексей Навални сподели снимка от берлинската болница във вторник, на която е седнал в леглото, заобиколен от семейството си, предаде Ройтерс.

Той каза, че сега може да диша без външна помощ след предполагаемото му отравяне миналия месец. „Здравейте, тук е Навални, липсвате ми всички“, писа той в текста под снимката за своите последователи в Инстаграм. „Все още почти нищо не мога да правя, но вчера можах да дишам цял ден сам. Наистина сам".

Навални, водещият опонент на руския президент Владимир Путин, се разболя тежко в Сибир миналия месец и бе откаран със самолет в Берлин. Германия казва, че лабораторни тестове в три страни определиха, че той е бил отровен с нервно-паралитично вещество от групата на новичок, а западни правителства поискаха обяснение от Русия.

Навални планира да се върне в Русия, заяви в Туитър неговата говорителка Кира Ярмиш, цитирана от Ройтерс. В отговор на въпроси от журналисти относно плановете за пътувания на Навални Ярмиш писа: „Ще потвърдя още веднъж за всички: никакви други варианти не са били обсъждани“.

Подобни статии