Нелегални мигранти се разбунтуваха и изпотрошиха бежански център в Полша

Група мигранти са се разбунтували вчера в център за задържане в Западна Полша с настояване за по-добри условия или да бъдат прехвърлени в Германия, или върнати в Ирак. Това съобщи днес полският заместник-министър на вътрешните работи Мачей Воншик, цитиран от Ройтерс.

"Група от над 100 мигранти започнаха да рушат сградите, които обитават, да чупят прозорци, да разбиват решетки, да унищожават табуретки, спално бельо, кревати и да искат свобода или по-добри условия, прехвърляне в Германия или депортиране в Ирак", каза той по националното радио. По думите му в центъра има около 600 мигранти и много от тях са се присъединили към групата, но ситуацията бързо е била овладяна от полицаите и граничарите.

В отделно изявление по радиото говорителят на полските спецслужби Станислав Жарин каза, че повечето от мъжете в този мигрантски център са от Ирак и искат да отидат в Западна Европа, най-вече в Германия. От граничната служба на Полша съобщиха, че вчера 217 души са опитали да влязат незаконно в страната от Беларус.

Подобни статии

 • Италия остана без президент

  Италия остана без президент

  И третият кръг от гласуването за президент на Италия завърши без победител, съобщава "Ройтерс". Законодателите не се обединиха около консенсусен кандидат, който да замени досегашния държавен глава Серджо Матарела. И третият кръг от гласуването за президент на Италия завърши без победител, съобщава "Ройтерс". Законодателите не се обединиха около консенсусен кандидат, който да замени досегашния държавен глава Серджо Матарела.

  103
 • Борис Джонсън отказа да подаде оставка заради коронапартитата

  Борис Джонсън отказа да подаде оставка заради коронапартитата

  Британският премиер Борис Джонсън отхвърли призивите на опозицията да подаде оставка заради това, че е присъствал на партита по време на локдаун, макар да призна, че правилото, според което министрите трябва да се оттеглят, ако съзнателно са заблудили парламента, се отнася и до него, предаде Ройтерс.

  86