"Неотъпкана пътека" оглася село Ковачевица от днес до 9 август

„Неотъпкана пътека” е фестивал за камерна музика, който набира популярност заради високото ниво и каузите си  - третото му издание ще се проведе в село Ковачевица от 6 до 9 август.

Великолепната природа, древната история и традициите на Западните Родопи са вдъхновяващият фон за концертите с класическа музика в читалище "Светлина", за които в Ковачевица пристигат елитни изпълнители от целия свят - хора с опит и международна кариера. А в основата на това своеобразно музикално общество са организаторите на фестивала: пианистката Лора Чекортова, певицата Мариана Карпатова, цигуларите Георги Вълчев и Никола Таков. Активен участник във форума е и неговата кръстница - композиторката Добринка Табакова.
На един от новите столове в залата на читалището има надпис "Столът на Добринка". И може би много скоро всички нови столове ще получат подобни табелки, защото организаторите на "Неотъпката пътека" са измислили интересен начин да подменят мебелите, вместо всяка година да ги събират от местните къщи. Мисията на музикантите е да превърнат читалището в оживен културен център не само по време на летния фестивал, но и целогодишно. А кампанията "Подари стол" дава възможност всеки, който спонсорира "Неотъпкана пътека" с 500 лв, да избере кого или какво да увековечи с надпис.

Подобни статии