Неуспелият премиер Николай Василев: Това щеше да е кабинет с ДНК на бъдещето

Тошко Йорданов имал "лично негово усещане", че в служебния кабинет има хора на ДПС

Снимка: БТА

Ако бяхме получили подкрепа, можете да бъдете сигурни, това щеше да е най-реформаторският кабинет. Това каза предложеният от партия "Има такъв народ" за премиер Николай Василев на пресконференция в пресклуба на БТА. "Това щеше да бъде правителство с ДНК на бъдещето", заяви неуспелият премиер, след като благодари на "Има такъв народ" и на шоумена Слави Трифонов за голямото доверие по отношение на номинацията му за министър-председател.

Разработих документ от 68 страници "Модернизирай България", каза предложеният от партия "Има такъв народ" (ИТН) за премиер Николай Василев на пресконференция в пресклуба на БТА. Номинацията на Василев беше оттеглена вчера от председателя на партията Слави Трифонов.
Николай Василев заяви, че една бъдещата управленска програма трябва да се консултира и доразвива с Парламентарната група на ИТН, както и в диалог с останалите парламентарни групи.
Част от икономическите приоритети предвиждали намаляване на данъците и бюджет за 2022 г. без дефицит.

Ако нямаме подкрепата на двете протестни партии, нямаме желание да правим кабинет с останалите. Това заяви зам.-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов. Ако не получим подкрепа за този кабинет от "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!", те имат пълната свобода, ако мандатът отиде при тях, да се договорят с Карадайъ, с Нинова и с Бойко Борисов, захапа уж потенциалните им партньори Йорданов. След което се заинати: "Не желаем гласовете на ГЕРБ и ДПС". Тошко Йорданов хвърли и упрек към служебния кабинет, в който, според него, имало хора на ДПС. Това обаче било "лично негово усещане". Йорданов не назова конкретни имена и не уточни откъде идва това "лично негово усещане".

Пак според Тошко Йорданов, ако не получели подкрепа с новия си вариант за кабинет, то по-добре било да се върви към предсрочни избори.

Подобни статии