Независимост и екипност са двете условия, при които служебният министър на икономиката би приел да остане на поста в следващ кабинет

Независимост и екипност са двете условия, при които служебният министър на икономиката би приел да остане на поста в следващ кабинет. Това коментира пред журналисти Кирил Петков, след като връчи три сертификата клас А по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) на "Тракия глас България" ЕАД, "Готмар" ЕООД и "Теклас- България" ЕАД.

Общият размер на инвестициите е 55,182 млн. лева и се очаква по проектите да бъдат разкрити около 240 нови работни места.
Петков допълни, че финансовото и икономическото министерство трябва да са в комплект. Според мен ние имаме готов екип, който би влязъл, ако му се даде тази възможност, но това е само хипотетично, никой не е говорил с нас, изтъкна служебният министър. Той добави, че не са му били предлагани други постове, нито да бъде част от следващия кабинет.
По време на церемонията по връчването на сертификатите министърът съобщи, че тези инвестициите ще са в Търговище, Съединение и Враца, региони, които по думите му, биха се радвали на по-големия икономически растеж. Той отбеляза, че всяка една от инвестициите е с експортен потенциал и допълни, че според него точно такива компании трябва да бъдат насърчавани, защото стандартът ни на живот зависи от този тип износ - с добавена стойност и разположен в цяла България.
Инвестицията на "Тракия глас" е в Търговище, в цех за крайна обработка на прави стъкла, произвеждани от фирмата, които са изцяло за износ, а стойността на инвестицията е 27,382 млн. лева. "Готмар" прави две инвестиции - за електроуреди, и за фотоволтаична централа, каза министърът и допълни, че разширението на производство става в Съединение, а 90 процента от продукцията ще е за износ. "Теклас- България" ще инвестират 10 млн. лева в разширение на производството във Враца и продукцията ще е изцяло за износ.

Подобни статии