Нов български университет инициира благотворителна кампания в подкрепа на свой студент в нужда

В навечерието на новата академична година, Нов български университет /НБУ/ инициира благотворителна кампания в подкрепа на свой студент в нужда, съобщи пресцентърът на висшето училище.

"Когато се оправя, животът ми ще е три пъти по-хубав, отколкото е бил" - това е мечтата на Георги Яков, студент в бакалавърската програма "Реклама" на НБУ, който показва отлични умения и иска да се развива професионално. За съжаление преди четири години, Георги пътува с приятели в Испания, за да отпразнува рождения си ден, но при инцидент гръбначният му мозък е увреден и той остава парализиран. Едно от следващите предизвикателства за Георги е лечение и рехабилитация през октомври във Франция, за които са му необходими средства.
На 29 септември, в 18.30 часа, в галерията УниАрт, Нов български университет, организира благотворителния търг "Изкуството лекува". В него ще бъдат включени произведения, създадени от студенти и преподаватели от департаментите "Изящни изкуства" и "Кино, реклама и шоубизнес". Творбите са част от обучението в ателиетата по стъкло, керамика и фотография на НБУ. Всички събрани средства ще бъдат дарени за каузата.
"Вярвам, че фотографията абсолютно винаги служи на доброто и притежава дарбата да променя съдби, а много често - и силата да лекува", споделя Мира Янакиева - фотограф художник, която се включва в кампанията с две свои фотографии.
Д-р Румен Кожухаров, преподавател в департамента "Дизайн", успява за няколко дни да нарисува картини специално за кампанията. "Грижил съм се за човек в подобно състояние и знам колко трудно е това. Имам личен мотив да участвам в каузата", споделя той.
С няколко свои творби в кампанията "Изкуството лекува" се включва и Соня Маркова, магистър по изящни изкуства в НБУ. "Не познавам Георги лично. Но знам колко струва финансово и емоционално тази грижа, и смятам, че чисто човешки е важно да помагаме".
Самият Георги Яков често споделя пред приятели, че почти всяка нощ сънува, че ходи. "Нека заедно превърнем съня на Георги в реалност!", призовават от НБУ.

Подобни статии