Нова платформа за експериментални пърформанси събира Акико Накаяма от Япония с български артисти

"Постфактум" (Ppostfactum.eu) е нова българска платформа за експериментални аудиовизуални пърформанси, реализирани и представяни периодично под формата на видео стриймове. Пилотният видео стрийм ще бъде на 30 ноември от 20:00 ч., съобщават от екипа на проекта.

Той е реализиран от всички артисти, инициатори на проекта. Визуализациите под формата на "живи картини" са на Акико Накаяма от Япония, която е позната на българската публика след представяния у нас в последните няколко години.

Накаяма работи с движението и жизнеността на цветовете, изобразява взаимодействието между формите и текстурите, използва различни видове течности и традиционни японски бои, всяка със собствена характеристика. Начинът, по който материалите взаимодействат помежду си, се влияе от външни фактори - като вятър, звук, влажност, гравитация, време.

Българските артисти са Мирян Колев (E.U.E.R.P.I), Йоана Робова и Петър Пармаков. Те ще създадат звукова среда в диалог с движещите се картини.

Следващите стриймове в близките месеци ще са срещи между участниците в различни конфигурации. Паралелно с това, платформата "Постфактум" предоставя възможност на други артисти да се включат в проекта и да намерят нови пътища за съвместна творческа работа.

Проектът се осъществява с подкрепата на Националния фонд "Култура".

Подобни статии