Нова стихосбирка на Недялко Йорданов събира творби, публикувани във Фейсбук

"Часът на истината наближава" се казва новата книга на Недялко Йорданов. Това е четвъртата стихосбирка на поета след "67 сутрини", "Сребърна любов" и "Пепел ми на езика", отбелязват издателите от "Милениум".

Включени са общо 75 лирични творбите на поета, публикувани във фейсбук. Той продължава своите изповеди и разсъждения по наболели теми, които вълнуват и него, и цялото общество. Книгата е не само хронология на разтърсващата 2020 година, минала под знака на паника, пандемия, болници, протести, но и откровен разговор с читателя - за това как трябва да съхраним човешкото в себе си, как ще оцелеем и пребъдем, защото любовта побеждава всичко, разказват издателите.

Авторът искрено споделя мислите си за старостта и страха от изтичащото време, но и за надеждата; за пандемията и общата опасност, надвиснала над човечеството, от която ще излезем по-обединени от всякога; за живота и изпитанията му, но и за обичта и подкрепата на близките, които са ни нужни, за да оцелеем; за събитията в България и несигурността, но и за вярата, че "часът на истината" скоро ще настъпи и че сме пред прага на по-добри времена.

Подобни статии