Нова телевизия към Тошко Йорданов: Аналогиите с Крумовите закони са смущаващи

Медията категорично защити свой репортер, направил неволен лапсус

Нова телевизия излезе с официална позиция по повод коментар на Тошко Йорданов, зам.-председател на "Има такъв народ" и водещ в телевизия 7/8. В нея те определят като смущаващи аналогиите между неволна репортерска грешка на журналист от медията и Крумовите закони.

Целият казус започва с включване на журналиста на Нова телевизия Благой Цицелков в обедната емисия на медията. В него той прави лапсус и бърка името на "Изправи се.Мутри вън" и го заменя с това на "Има такъв народ", като остава впечатление, че именно последните са склонни на подкрепа от ГЕРБ и ДПС.

Часове след обедната емисия на Нова тв Йорданов се изказа остро по адрес на Цицелков. Една от националните телевизии изрече мазна лъжа в ефир – говоря за „Нова ТВ“. Техният журналист си позволи да излъже в обедната емисия без капка срам“, заявил Йорданов в снощното си предаване по телевизията на Слави Трифонов. "Ако бяхме в Крумова България, за тази лъжа щяха да липсват части от тялото на това момче с микрофона“, казва назидателно той.

Днес самият Цицелов поясни, че става дума за неволна грешка. "От репортажа, излъчен малко по-късно, става ясно, че имам предвид „Изправи се! Мутри вън!”, обяснява в социалните мрежи той.

Сега в защита на своя колега излизат и от Нова телевизия.

Ето какво казват в своята позиция:

"Във връзка с допусната неволна репортерска грешка със замяна на имената на две политически формации.

По време на живо включване в обедната емисия на NOVA на 13 април е допусната неволна репортерска грешка със замяна на имената на две политически формации - репортерът Благой Цицелков свързва позицията на „Изправи се! Мутри вън!“ с „Има такъв народ“. В излъченото видео непосредствено след пряката връзка информацията е напълно коректна. Намираме за притеснителна връзката между една неволна репортерска грешка и Крумовите закони, направена от водещ, избран за народен представител. Подобни аналогии са смущаващи"

Подобни статии