Новият хит: Хляб в плик за печене - с хрупкава коричка и меко сърце

Снимка: Кристи Петрова

Може и да сте срещнали тази рецепта в нета. Този месец тя е абсолютен хит. Хляб в плик за печене - мързеливо и вкусно.

Всичко, което ви е необходимо, за да "замесите" този чудесен хляб, е плик за печене и готово тесто. У дома го оставяте да си вземе малко почивка и да се аклиматизира. после премествате тестото в плика за печене и леко издължавате формата, за да заприлича на самун. Завързвате плика и го слагате в тава, която не се маже с нищо. Вътре в плика също не се слага олио. Оставяте тестото да си почине още малко, но няма да е грешка и ако го напъхате веднага във фурната. Печете 45 минути на 180 градуса (докато кората на хляба се зачерви - ако фурната ви е по-слаба, добавете още няколко минути или печете на 200 градуса). Вадите от плика и чупите - топлият хляб се хапва така, а не се реже. Може да топите залъците в шарена сол или да си нарежете сиренце. Така опеченият хляб е с хрупкава коричка, но мек отвътре. Проблемът е само един - че свършва много бързо. Но може лесно да повторите.

Подобни статии

 • Родопски клин с ориз и сирене

  Родопски клин с ориз и сирене

  Събота. Колебаете се между мекици и панирани филийки за семейството. Предлагаме ви нещо по-нетрадиционно. Ако не сте пробвали роподския клин, точно сега е времето да се опитате да го направите. Приготвянето на тази баница с ориз и сирене отнема по-малко от час, а пробвате ли я, със сигурност ще стане неизменна част от домашната ви трапеза. Върви за делник и празник. Предлагаме ви рецепта, която да следвате.

  83
 • Кралицата на домашния дюнер Лидия Петкова влезе в MasterChef

  Кралицата на домашния дюнер Лидия Петкова влезе в MasterChef

  Кралицата на домашния дюнер влезе в новия сезон на MasterChef след оспорвана битка. Преди да спечели място в шоуто, бесарабската българка Лидия Петкова се прочу в социалните мрежи със своя версия на пикантния арабски сандвич.

  338