Новият прочит на "Нощните персонажи" ще бъде представен в средата на ноември

Новият прочит на "Нощните персонажи" ще бъде представен в средата на ноември. Проектът е част от европейската инициатива "Нощ на театрите", уточняват организаторите. Негов автор е фотографът Диляна Флорентин, която работи в екип с Цветан Игнатовски и Слав Анастасов.

"За първи път ще видим лицата на Нощта по един личен и различен начин. Черно-белите колажи с техни портрети ще имат QR код. Сканирайте го, за да разкриете и друга страна на нашите посланици - техните истории и усещания за театъра, които досега са останали скрити - защо понякога най-добрият маршрут към премиера е и най-сложният, какво се пее преди представление, как се учи текст и защо да ходим на постановка по пижами", разказват организаторите.

За девети пореден път "Нощ на театрите" обединява лица от сцената в името на каузата за популяризиране на театралното изкуство, припомня БТА. Тази година посланието е "Другата страна на театъра". За първи път се присъединяват двама от най-успешните ни режисьори - Галин Стоев и Явор Гърдев. Другите герои са Владимир Пенев, Юлиан Вергов, Владимир Карамазов, Дарин Ангелов, Христо Петков, Ованес Торосян, Деян Ангелов, Теодора Духовникова, Весела Бабинова, Луиза Григорова-Макариев, Боряна Братоева, Константин Еленков, Георги Златарев, Йордан Ръсин, прима балерината Марта Петкова, премиер солистът Никола Хаджитанев и диригентът Максим Ешкенази.

Подобни статии