Новото ръководство на федерацията по вдигане на тежести ще сезира прокуратурата за финансови злоупотреби

Новото ръководство на Българската федерация по вдигане на тежести ще сезира Прокуратурата заради финансови злоупотреби на старата управа и на бившия президент Неделчо Колев, предаде БТА.

Колев не получи подкрепа за нов мандат на Общото събрание на централата на 28 май тази година, а на негово място с голямо мнозинство с 24 "за" и 4 "въздържали се" клубовете избраха Ариф Маджид.
"Съвсем наскоро открихме едни фактура за лагери във Велинград през 2018, 2019 и 2020 година. Това са лагери "на хартия", а за тях са отчетени разходи и са получени суми от Министерството на спорта. Затова ще подадем сигнал към компетентните органи", заяви дългогодишният главен треньор на националните отбори Иван Иванов.
"Във Велинград лагери не са правени. Аз поне като треньор би трябвало да знам, ако е имало", добави той.
Маджид все още не може да встъпи официално в длъжност, тъй като Колев използва различни процедурни хватки с жалби до съда от клубове-фантоми, за да възпрепятства вписването на новото ръководство.
"Най-късно утре ще сезирам Прокуратурата по казуса. Дори се надявам тя да се самосезира след изнесената днес информация. Няма какво да ни спре", каза Маджид.
Олимпийският шампион от Москва 1980 Асен Златев разкри, че също е разговарял с Неделчо Колев.
"Обадих се на Неделчо Колев и го помолих да спре да пречи на спорта ни. Той ми каза, че не иска да разговаря с пияница, а всички знаят, че аз алкохол не употребявам. Надявам се компетентните органи да си свършат работата и да се приключи с този фарс", каза Златев.
Той заяви също, че е разговарял с Колев по въпроса с получените 400 хиляди евро по Азербайджанската сделка, която позволи на български състезатели да бъдат натурализирани през 2010 година.
"Когато преди време попитах Колев къде са тези пари, той ми каза - в личната ми сметка", каза Златев.

Подобни статии

 • Казанлъчани бият тревога: Изоставен е гробът на Бозвелиев

  Казанлъчани бият тревога: Изоставен е гробът на Бозвелиев

  Гробът на един от най-видните български социалдемократи Константин Бозвелиев (1862-1951) тъне в немара и забрава, гневно съобщиха жители на Казанлък , които напомнят за личността на някогашния съратник, но и основен опонент на Димитър Благоев-Дядото по време на Бузлуджанския учредителен конгрес през 1891 година.

  103
 • Лекарите също се сдърпаха. Не за здравето на хората – за пари

  Лекарите също се сдърпаха. Не за здравето на хората – за пари

  Лекарското съсловие в България също показва завидни военни умения. Не е рядкост да наблюдаваме как уважавани в обществото доктори влизат в клинч помежду си като боксьори тежка категория, дърпат се за белите престилки и са готови да се удушат един друг с медицинските си слушалки. Много често лекарските спорове са по чисто медицински въпроси (за ваксинацията, против ваксинацията, спомнете си казуса „доцент Мангъров“). Друг път са по чисто политически причини – кой е с Бойко Борисов или кой е със служебния кабинет. Но в 99% от случаите става дума за пари.

  98