НС обмисля идеята парламентарните сесии да са през седмица

В Народното събрание обсъждат идеята на председателя Ива Митева пленарните заседания да се провеждат през седмица. Режимът на работа в зала трябва да се редува със заседанията на комисиите,обясни Ива Митева, цитирана от БНР.

„Тук идеята не е парламентът да не работи, напротив, парламентът трябва да работи, но трябва да работи така, както работят всички парламенти, защото съгласете се работа до 2 часа в зала или до 3 и след това работа в комисии по няколко часа или по нощите, не е нормална работа. Вие сте свидетели, виждаме и какви закони произвеждаме“, коментира председателят на НС.

Тази идея няма да бъде одобрена от обществото, посочи депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев:

„Според мен обществото няма да реагира положително на такъв начин на работа на народните представители…, а най-важното всъщност е качеството на работа“.

На свой ред Йордан Цонев от ДПС напълно одобри идеята за редуване на заседанията на парламента с тези на комисиите.

„Вие виждахте как е в комисия - влизаме в едната комисия, оставаме си гласа, подписваме се и бягаме в другата. Ако искаме тази практика да я прекратим, трябва да дадем много време на комисията, за да работи. Трябва да обясним на хората, че няма да почиваме, няма да лежим вкъщи, а ще идваме в 9 часа сутринта на работа и ще си отиваме в 6 вечерта като всички нормални хора. Ще има санкции, който не идва - без заплата“, каза Цонев.

Подобни статии