НС одобри промени в Закона за радиото и телевизията

Депутатите гласуваха единодушно промени в Закона за радио и телевизия на първо и второ четене.

Измененията касаят интернет излъчванията на пленарните заседания. БНТ ще предоставя свободно и безвъзмездно сигнал от излъчванията на заседанията на парламента.Измененията са внесени от Евгени Будинов и група народни представители.

Подобни статии

 • АПИ обяви важна и практична информация за шофьорите за голямото завръщане на 9 май

  АПИ обяви важна и практична информация за шофьорите за голямото завръщане на 9 май

  След кошмарното пътуване, което преживяха стотици хиляди българи миналия петък по магистрала “Тракия”, за 9 май, когато приключва голямото прибиране от почивните дни, е създадена специална организация на движението. Тя предвижда повече заобиколни и алтернативни маршрути около местата, на които се извършват ремонти, съобщиха от Агенция “Пътна инфраструктура”.

  74
 • Вижте как ще преизчисляват пенсиите от 1 юни

  Вижте как ще преизчисляват пенсиите от 1 юни

  Пенсиите отпуснати до 31 декември 2017г. се преизчисляват от 1 юни 2021г., като индивидуалния коефициент на лицето се умножи по средномесечния осигурителен доход за страната за 2018г. Преизчислението се прави, ако то е по-благоприятно за лицето. Това приеха депутатите на първо четене с поправки в Кодекса за социално осигуряване. „За“ гласуваха 127, 1 „против“ без „въздържал се“.

  102
 • Президентът Румен Радев ще участва във водосвета на бойните знамена

  Президентът Румен Радев ще участва във водосвета на бойните знамена

  На 6-и май, четвъртък, от 09.30 часа на площад „Свети Александър Невски“ в София държавният глава и върховен главнокомандващ на въоръжените сили на Република България Румен Радев ще участва в тържествения водосвет на бойните знамена по случай Деня на храбростта и празника на Българската армия.

  114