Обама подкрепи Трюдо в навечерието на канадските парламентарни избори

Бившият американски президент Барак Обама подкрепи Джъстин Трюдо (вляво) за предстоящите парламентарни избори в Канада в понеделник.

Бившият президент на САЩ, демократът Барак Обама подкрепи канадския премиер Джъстин Трюдо за предстоящите парламентарни избори в Канада в понеделник, предаде Асошиейтед прес.

Обама нарече Трюдо ефикасен лидер със силни демократични ценности и добави, че се гордее, че имал възможност да работи с него. Трюдо от своя страна благодари на Обама и подчерта, че ще продължи борбата в Канада в името на прогреса.
Обама за втори път подкрепя Трюдо за избори. Той го направи първо през 2019 година. Бившият американски президент си остава популярен сред много канадци. А близките връзки на Трюдо с Обама датират още от времето, когато последният беше президент на САЩ.
Не за първи път демократът изразява подкрепа за чуждестранен политик преди национален вот. През 2017 г. Обама подкрепи Еманюел Макрон в навечерието на френските президентски избори. Американският политик освен това предупреди британските избиратели за рисковете от напускане на ЕС.

Подобни статии