ОББ разработи платформа за информираност по въпросите за онлайн сигурността

Обединена българска банка (ОББ) разработи платформа за информираност по въпросите за онлайн сигурността - CyberStudy (https://cyberstudy.ubb.bg), съобщиха от банката. Сайтът дава подробна и практична информация със съвети за интернет безопасност на широката аудитория.

Специализираното съдържание е представено на достъпен език с видеа и статии, съобразени с актуалните потенциални рискове от киберизмами. На платформата има информация за сигурността на паролите ни; банка в телефона ни - настройки за сигурност; онлайн банкиране през публични мрежи; сигурност при онлайн пазаруване; съмнителни съобщения при онлайн комуникация; кражба на самоличност в онлайн пространството.

Процентът на индивидуалните потребители, банкиращи през дигитални канали на ОББ, сe e увеличил с 30 на спрямо първите девет месеца на 2020 г., а тези през мобилни канали - с 38 на сто. Дигиталната трансформация набира скорост на всички нива - от индивидуалните потребители до юридически лица от всички сфери на работа. С това расте и броят на кибератаките, а измамите в онлайн среда стават все по-заблуждаващи и професионално подготвяни, се посочва в съобщението.

Подобни статии

 • ОББ предлага бизнес кредити за лица със свободни професии

  ОББ предлага бизнес кредити за лица със свободни професии

  Обединена българска банка (ОББ), част от белгийската финансова група Кей Би Си (KBC), пуска пълен продуктов портфейл от кредитни инструменти, специално разработени за лица, които упражняват свободни професии, , съобщиха в пресинформация от банката.

  88
 • Турция разширява стимулите за депозити в лири и по отношение на компаниите

  Турция разширява стимулите за депозити в лири и по отношение на компаниите

  Турската централна банка реши да предостави стимули за местните юридически лица, които преобразуват в турски лири банковите си депозити, които държат в чужда валута или злато, съобщи "Хюриет дейли нюз". Досега стимулите се отнасяха до физическите лица.

  102
 • Качват минималната заплата от 1 април

  Качват минималната заплата от 1 април

  Качват минималната заплата от 1 април, а не със задна дата. Това стана ясно от изказването на зам.-министъра на финансите Росица Велкова, която участва в заседанието на три парламентарни комисии вчера. На тях депутатите приеха извънредния законопроект на правителството, който урежда ситуацията да се започне годината без приет бюджет. Нормативният акт е необходим, тъй като определени точки от Бюджет 2021 трябва да бъдат изрично удължени до края на март. Очакванията са бюджетът за 2022 г. да бъде приет през февруари.

  120