Общински съветници гласят нов "подарък" за софиянци - предлагат от 60 лева глобата за неправилно паркиране да стане 105 лева

Искат да продължат да се гушат с аргумента, че Центърът за градска мобилност бил имал твърде високи разходи

В Столичния общински съвет се обсъжда ново, драстично поскъпване на глобите за неправилно паркиране, съобщи Нова телевизия. Част от общинските съветници настояват от 60 лева, вдигането на автомобил с „паяк” да стане 105 лева. Обосновават се с това, че разходите на Центъра за градска мобилност били "твърде високи".

Резултатите досега сочат, че мерките на Столичния общински съвет и Центъра за градска мобилност са неефективни и проблемът с паркирането в София се влошава, вместо да се подобри. Въпреки това, с аргумента, че искат да вкарат ред, общински съветници продължават да разширяват безогледно сините и зелените зони, като ги разпростряха включително и върху тротоари, където не би трябвало изобщо да спират коли. Все по-често в последните години съветниците излизат с абсурдната теза, че жителите на отделни квартали сами настоявали да парцелират пространството край блоковете, в които живеят. Досега обаче никой не е провеждал референдум по темата и няма никакви доказателства в подкрепа на тези твърдения. Страхът от референдум вероятно идва от това, че общинските съветници са наясно, че доводите им не почиват на истината.

Част от общинските съветници все пак проявяват здрав разум и не са съгласни с предложението за скок на цените. „Не е обосновано докрай. На практика в момента от ЦГМ имаме информация относно разходите, които са направили по цялостната си дейност по репатриране. Включително и ремонти на улици”, коментира общинският съветник Зафир Зарков. „Цената трябва да се аргументира”, заяви и столичната кметица Йорданка Фандъкова.

Подобни статии

 • Казанлъчани бият тревога: Изоставен е гробът на Бозвелиев

  Казанлъчани бият тревога: Изоставен е гробът на Бозвелиев

  Гробът на един от най-видните български социалдемократи Константин Бозвелиев (1862-1951) тъне в немара и забрава, гневно съобщиха жители на Казанлък , които напомнят за личността на някогашния съратник, но и основен опонент на Димитър Благоев-Дядото по време на Бузлуджанския учредителен конгрес през 1891 година.

  114
 • Лекарите също се сдърпаха. Не за здравето на хората – за пари

  Лекарите също се сдърпаха. Не за здравето на хората – за пари

  Лекарското съсловие в България също показва завидни военни умения. Не е рядкост да наблюдаваме как уважавани в обществото доктори влизат в клинч помежду си като боксьори тежка категория, дърпат се за белите престилки и са готови да се удушат един друг с медицинските си слушалки. Много често лекарските спорове са по чисто медицински въпроси (за ваксинацията, против ваксинацията, спомнете си казуса „доцент Мангъров“). Друг път са по чисто политически причини – кой е с Бойко Борисов или кой е със служебния кабинет. Но в 99% от случаите става дума за пари.

  106