Общинските камери в София стават част от КАТ, ще глобяват всеки нарушител

Затягат контрола над шофьорите в София. Повече от 200 допълнителни камери ще засичат нарушители в районите на светофарите. Това ще стане с включване на камерите на Столичната община към системата на КАТ, съобщиха от кметството пред Нова телевизия.

Сега част от устройствата, монтирани на възлови кръстовища, следят трафика и водачите, които се движат в бус лентите. До седмици обаче те ще заработят синхронно с “Пътна полиция”.

За всяко нарушение като минаване на червено, неправилни маневри и говорене по телефона без хендсфри ще се съставят фишове.

Подобни статии

 • БСП подаде сигнали в прокуратурата за злоупотреби в Столична община

  БСП подаде сигнали в прокуратурата за злоупотреби в Столична община

  Народните представители на БСП от София Георги Свиленски и Христо Проданов, и общинските съветници от левицата в София Михаил Ставрев, Иван Виделов и Диана Тонова внасят сигнал в прокуратурата за драстични нарушения и злоупотреби при провеждане на обществена поръчка за над 50 млн. лева, пишат от пресцентъра на столетницата.

  94
 • Планът за интегрирано развитие на Столичната община е приет

  Планът за интегрирано развитие на Столичната община е приет

  Столичният общински съвет /СОС/ прие Плана за интегрирано развитие на Столичната община. Това е нов вид стратегически документ, регламентиран със Закона за регионалното развитие, Правилника за неговото прилагане и Методическите указания, утвърдени от министъра на регионалното развитие и благоустройството. Той обхваща периода 2021 - 2027 г. и е резултат от усилията на екипите на общината и месеци работа, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която представи Плана пред общинските съветници.

  145
 • Кръщават уличка в Стара Загора на футболист-легенда

  Кръщават уличка в Стара Загора на футболист-легенда

  Останала безизменна до сега уличка в квартал Кольо Ганчев да бъде кръстена на легендарния футболист Петко Петков, който почина на 10 януари м.г., предлагат членовете на постоянната комисия по култура, туризъм и вероизповедания при старозагорския парламент.

  138