Очилата - с прозрачни рамки или фин принт

Модели от 70-те удължават кръглото лице, акцентите - в зелено, жълто и оранжево

Световноизвестният футболист Кристиано Роналдо представи първата си линия очила.

Очилата винаги са били модно оръжие, което допълва и същевременно подчертава визията ни независимо от стила, към който се придържаме - официален, бизнес, спортно-елегантен и пр. 2021 г. се оказа интересна, що се касае до хитови форми и шарки.

През изминалата година дизайнерските решения бяха повлияни от пандемията и неспиращото разпространение на COVID-19. Това наложи по-обемни рамки и големи стъкла. Сега, а и изобщо през предстоящите месеци ще имаме възможност да избираме от прозрачни рамки през ярки акценти до класиката - тъмни очила с метални елементи.

Лице

Голямото разнообразие безспорно е плюс, важен момент обаче е да не объркаме личното си усещане за красива визия с модното течение, което завладява пазара. Този аксесоар трябва да съответства с външния ни вид, за това изборът на рамка се превръща в предизвикателство №1. Хората с кръгло лице трябва да изберат правоъгълна или квадратна форма очила - този тип очертания ще направи лицето ви илюзионно по-издължено. Обратно, дамите и господата с квадратна форма на лицето ще трябва да се фокусират върху модели, които имат кръгла форла ала Хари Потър. Специфичното тук е, че тези модели не стоят добре съчетани с така популярните прозрачни и тънки рамки. Отделно подобна комбинация не би гарантирала тяхната стабилност. Жените с по-триъгълна форма би следвало да изберат овални - по този начин въпреки острите си черти ще излъчват нежност.

По света

Разбира се, съветите за правилна форма са просто допълнение, което не се нрави на повечето хора. Обикновено те залагат на най-новите модели, от една страна, да се докоснат до нещо непознато, от друга - да експериментират с външния си вид. Радостната новина е, че очилата този сезон рядко могат да нарушат излъчването ви. Преди седмици световноизвестният футболист Кристиано Ронално представи първата си колекция очила. Това, което направи впечатление, бе познатата още от 70-те години правоъгълна форма. На по-достъпни цени много други брандове въведоха подобна линия с по-плътни рамки и прозрачни стъкла. По-екстравагантните модели се отличават с въведения принт. 2021 г. е годината на зеленото, жълтото и оранжевото - ако всички тези цветове са използвани внимателно. Друга палитра, която перфектно се съчетава с безцветната пластмаса, е бежовата. Тя може да присъства като елемент. Разбира се, за градските дами най-доброто предложение остава тънка метална рамка без допълнителна окраска. Освен Роналдо със смели модели позира и Ким Кардашян - за да подчертае по-дръзката си визия, тя следва основното, а може би и единственото правило - тъмни рамки, тъмни стъкла.

Слънце

С идването на лятото моделите за офис или събитие трябва да направят място на по-цветните. Формата „котешко око“, която беше сред топ изборите м.г., отново е тук. Оказва се, че тя е изключително добро допълнение към банските и плажните облекла. За това много от дамите залагат на очила с цветни стъкла или пък тъмни, но с по-пищни рамки, украсени с мъниста, камъни, перли и пр. Край брега хит остават още моделите с кръгла форма и стил „авиатор“.


Тип „пеперуда“ за смелите дами

По-смелите дами могат да заложат на големите форми, подобни на пеперуда. Според модни специалисти те ще задминат бързо дори „котешко око“, въпреки че моделите от този тип не спират да се продават. Ако се спрете на крилатите форми, по отношение на цвета трябва да се стремите към естетическите тонове, като не бива да се отклонявате от животинските принтове. Важно предимство на големите пеперудени очила освен изключителния моден фактор е тяхната защита против стареене. Благодарение на големите стъкла те напълно защитават чувствителната кожа около очите.

Подобни статии