Окончателно: Борислав Михайлов е легитимният президент на БФС

Софийският апелативен съд е оставил без разглеждане жалбата на Агенцията по вписванията срещу решението на СГС от 1 юни за вписване на Борислав Михайлов като президент на БФС.

Припомняме, че Софийският градски съд отмени решението на Агенцията по вписванията, която отказа да впише Михайлов като президент на футболния съюз. Легендарният вратар обжалва и СГС отсъди в негова полза.

Малко след решението на съда Димитър Бербатов, който е кандидат за президент на футболния съюз, прогнозира, че Агенцията по вписванията ще атакува решението на Софийски градски съд пред по-горна инстанция. Това се случи, но и САС отсъжда в полза на Борислав Михайлов, което означава, че той незабавно трябва да бъде вписан като президент на БФС.

Както е ясно, в четвъртък от екипа на Бербо внесоха необходимия брой подписи за свикване на извънреден конгрес на БФС, който да се състои на 21 септември. Според устава на БФС, за подобен ход е необходимо да се обявят 1/3 от всички регистрирани клубове – нещо, което от опозицията на Михайлов твърдят, че е направено. По закон БФС трябва да се произнесе до 2 седмици.

Подобни статии