Окръжният съд във Варна задържа под стража обвиняемият за убийството на германски турист

Варненският окръжен съд задържа под стража 25-годишният германски гражданин, обвинен за убийството на свой сънародник в комплекс "Златни пясъци", съобщиха от пресслужата на Апелативната прокуратура в крайморския град.

Според прокуратурата престъплението е извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост. Съдебното заседание днес е проведено чрез видеоконферентна връзка, тъй като направеният тест за Ковид-19 на обвиняемия е дал положителен резултат.
Тялото на убития 31-годишен германец бе намерено на 10 август на паркинг край хотел в курортния комплекс. Мъжът е пристигнал в България на почивка.
Според съда от събраните до момента доказателства по случая може да се направи извод, че обвиняемият е съпричастен към повдигнатото му обвинение за убийство. Освен това от предоставена от германските власти справка за съдимост на мъжа става ясно, че в родината си той е осъждан няколко пъти, включително за извършен палеж. Налагани са му и принудителни мерки за лечение на зависимост от алкохол и наркотици.
Разследването по случая продължава.

Подобни статии

 • Двама изнасилвачи във Велинград остават зад решетките, пребили с кол и умъртвили 42-годишен мъж

  Двама изнасилвачи във Велинград остават зад решетките, пребили с кол и умъртвили 42-годишен мъж

  Районният съд във Велинград остави в ареста двамата братя, изнасилили и причинили смъртта на 42-годишен мъж от курортния град. Така 22-годишният И.К. и неговият непълнолетен брат И.К., на 17 г., ще бъдат зад решетките.

  109
 • Апаши разбиват коли в София, крадат части, акумулатори и регистрационни номера

  Апаши разбиват коли в София, крадат части, акумулатори и регистрационни номера

  За зачестили кражби на регистрационни номера и части на автомобили, сигнализираха жители на столичния кв. „Захарна фабрика”. Потърпевши се оплакват, че колите им осъмвали с изтръгнати лайсни и решетки за броня, без акумулатори и катализатори. Апашите разбивали и странични стъкла, за да отмъкнат навигационни системи, предаде Нова тв.

  62
 • Джипът на Влади Горанов бил регистриран, преди да е произведен

  Джипът на Влади Горанов бил регистриран, преди да е произведен

  Случаят с джипа, с който в края на миналата година бившият финансов министър Владислав Горанов опита да напусне страната, съвсем не е така прост, както се опитаха да го изкарат. Колата е издирвана от Интерпол по искане на Русия и съвсем не е нова, както твърдеше той. По случая разследването в ГДНП е вече няколко тома - има установени странни факти. Засега данните показват, че колата е произведена август 2018, а регистрацията ѝ е от 1 януари 2018 г. Това заяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков пред журналисти след края на вътрешната комисия в парламента.

  154