Оксана Чусовитина: Не съм феноменална, задържах се малко повече в спорта

Оксана Чусовитина е вписана в книгата с рекордите на Гинес. Тя е единствената спортна гимнастичка със седем участия на олимпийски игри. В момента се подготвя за осмата си олимпиада, където ще е на 46 години. Световната купа във Врана е нещо като генерална репетиция за нея преди игрите в Токио. Изключителната спортистка отдели няколко минути специално за българските медии:

"За втори път идвам в родината на моя приятел Йордан Йовчев. Тук се чувствам прекрасно, защото съм сред близки. Не съм се състезавала доста време и Световната купа е първият ми старт, искам да сверя часовника си и да видя до къде съм стигнала в подготовката за олимпийските игри. Надявам се на добри резултати, в България съм сякаш у дома, има слънце и е топло, както е и в Ташкент.

Обичам това, което правя и ми се получава добре. Имам нещо като девиз, който следвам - По-добре да опитам днес, вместо да съжалявам утре.

Аз съм обикновен човек, имам своите чувства, несгоди и понякога дори съм в лошо настроение. Няма нищо феноменално в мен, просто се задържах в спорта малко повече. Всичко зависи от човека, ако иска нещо да постигне, винаги има начин. Ако не иска, нищо не може да го застави".

Подобни статии