ОЛАФ разследва президентския съветник Пламен Узунов

ОЛАФ разследва обществена поръчка, осъществена по времето, когато настоящият президентски съветник Пламен Узунов е бил вътрешен министър в служебния кабинет на Румен Радев. Това стана ясно от думите на Красимир Ципов, заместник-председател на ПГ на ГЕРБ по Канал 3. Човек от политическия кабинет на Пламен Узунов е оглавявал комисията, която е оценявала кандидати за поръчка с европейско финансиране, заяви Ципов.

ОЛАФ проверява сделката за закупуване на джиповете „Грейт уол“ за МВР от служебния кабинет на Румен Радев, поясни Ципов. Сериозни компании са били отстранени по време на процедурата, заяви депутатът от ГЕРБ.

Изнесените факти от прокуратурата са доста смущаващи и евентуално ако бъде повдигнато обвинение, има определени факти, които биха могли да бъдат охарактеризирани като такива действия, заяви Ципов за информацията на прокуратурата, че има съмнения за Пламен Узунов за търговия с влияние. Не мисля, заяви Ципов на въпрос дали обвиняемия Васил Божков може да разклати правителството със своите фейсбук постове. Има публикации, които не са подкрепени с доказателства. Вместо да лансира свой политически проект, по добре да се завърне и да се защитава, каза Ципов.

По такъв начин да се влиза в личното пространство на премиера е доста смущаващо, заяви Ципов по повод разпространените снимки от спалнята на премиера. Той коментира и промените в Закона за МВР. Категорично не става дума за паралелна структура на НСО, подчерта Ципов. Променената среда за сигурност, приоритетът за противодействие на битовата престъпност, налага обединението на жандармерията и СОБТ, заяви Ципов. Изключително тревожно е, това, което се случва, такива ръководни служители в ГДБОП да са покровителствали наркоразпространението е смущаващо, заяви Ципов по повод скандала в ГДБОП. Нека времето покаже, заяви Ципов относно политическия проект на Цветан Цветанов.

Подобни статии

  • 78,6% от българите искат Божков да се издължи на хазната

    78,6% от българите искат Божков да се издължи на хазната

    Цели 78,6% от българите смятат, че е редно забегналият зад граница олигарх Божков Божков да се издължи на хазната, като си плати 700-те млн. лв., с които завлече държавата и за това се сдоби с обвинение от прокуратурата, наред с още 17 такива за всевъзможни други престъпления. Това сочат данните от социологическо проучване на „Сова Харис“. Според тях едва 8,1% са на противоположното мнение, а 13,3% са заявили, че не могат да преценят.

    71