Онлайн ученето от дома пак става хит

Приложения преподават, пишат оценки и организират дискусии и игри в интернет

Гугъл Класрум е безспорният лидер на пазара.

Помните ли как милиарди деца и възрастни се обучаваха от дома до съвсем скоро?

С все повечето неясноти около влиянието на новите варианти на Ковид вируса мнозина открито предполагат, че през есента или ранната зима новите локдауни са неизбежни. Ето защо конкуренцията на пазара на приложения за онлайн обучение не само не угасва, а се разпалва. С прясно ревю за възможностите, които се предлагат, излезе наскоро технологичният сайт „Тех радар“.

Гугъл Класрум

Според изданието най-доброто предложение в момента на пазара остава Гугъл Класрум, което милиони учители и деца ползваха през пика на пандемията. То става все по-разпространено в училищата и предлага чудесен начин за учителите да се свързват с учениците онлайн. От една страна, приложението предлага възможност за директно преподаване, но то осигурява и учебни материали офлайн, което помага на всички онези деца, които са пропуснали онлайн урока, да наваксат. Гугъл Класрум използва стандартните офис софтуерни инструменти на Гугъл, като Гугъл Докс, приложения за електронни таблици и презентации, аудио- и видеоконференции, както и Гугъл Драйв за онлайн съхранение на файлове. Освен това има административни инструменти, които улесняват учителите да управляват своите класове на принципа на електронния дневник. Класрум обаче се предлага в две форми: безплатна платформа с всички горепосочени функции и версията „Образователно предприятие“. То идва с разширени функции за по-големи аудитории, възможност за онлайн стрийминг, както и предоставя допълнителни административни функции. Ако не искате или се нуждаете от всички тези допълнителни екстри, може да ползвате безплатната версия, която принципно задоволява необходимостите на всеки един нормален обучителен процес.

Досибо

Досибо е система за управление на обучението, която ви помага да организирате, проследявате и разпространявате онлайн курсове за официално обучение, било то за служители или клиенти. Вместо просто да предлага еднопосочно излъчване от преподавателя към ученика, Досибо насърчава взаимодействието, като позволява на обучаваните да задават въпроси и да получават отговори от преподавателя. Учениците също могат да споделят собствените си знания, които могат да бъдат потвърдени чрез партньорска проверка и споделени между останалите. Досибо притежава елегантен, лесен за използване потребителски интерфейс и се предлага с широк спектър от интеграции с приложения на трети страни. Така внедряването на платформата в схемите за обучение на всяка една организация, ВУЗ или училище става гладко и лесно.

УизАйКю

УизАйКю е насочено по-скоро към учителите, а не към учениците, като предлага виртуална класна стая и софтуер за тези, които искат да преподават и обучават другиго. С приложението можете да създавате и предлагате интерактивни курсове, които могат да се представят като уроци на живо или като материали, които да се изучават с по-бавно темпо. Вторите впоследствие могат лесно да бъдат преобразувани в MOOК (масивни отворени онлайн курсове), за да се увеличи максимално записването на ученици от цял свят и съответно потоците от приходи. Приложението може да се използва и в рамките на учебни и други институции с цел обучение на служители, клиенти и партньори чрез онлайн уроци или класове на живо. Характеристиките на дизайна са доста обширни и лесни за използване за тези, които искат да придадат на обучителните си курсове напълно професионален изглед.

Каптивейт

Не са много кътчетата от софтуерния свят, недокоснати от Адоб, а гигантът определено не мисли да пропусне онлайн обученията, които са хитът на съвремието. Адоб Каптивейт е платформа за управление на обучението с цел да направи уроците лесни за изпълнение. Приложението предлага онлайн помощен център, видеоклипове към продукта и денонощна поддръжка. Допълнително улеснение идва чрез функциите за автоматизация, които ви позволяват автоматично да задавате учебни планове, да планирате отчети и да синхронизирате различните нива на потребителите. След като програмите за обучение са настроени, инструментите за проследяване ви позволяват да наблюдавате напредъка и сертификатите, получени от потребителите с добавена информация, показваща как обучаваните се справят в прилагането на наученото. Каптивейт има много добър потребителски интерфейс за лесен контрол и навигация без отваряне на няколко страници. Има и повтаряща се функция за сертифициране на наученото, възможност за персонализиране на учебното изживяване за отделни потребители, игри, викторини, състезания с класиране и значки за постижения.

 

Подобни статии