ОнлиФенс се отказа от забраната на порното

Стриптийзьорка изкарва $60 000 месечно от платформата

Снимка: Дейли мейл „Създателката“ на съдържание за „ОнлиФенс” Лиа Шрейгър, която се подвизава под псевдонима Она Артист

Онлайн платформата ОнлиФенс (OnlyFans), която е известна с предлаганото съдържание за възрастни, обяви, че ще отмени новата си политика, която щеше да забрани на потребителите да качват материали, съдържащи "откровено сексуално поведение", предаде Ройтерс. Същевременно една от тези „създателки“ разкри, че печели по 60 000 долара на месец, изтъкна в. „Дейли мейл“.

"Осигурихме гаранциите, които са необходими в подкрепа на многообразната ни общност от създатели на съдържание, и отменихме промяната в политиката ни, която беше планирана за 1 октомври", посочи платформата в туит. По-рано тази седмица компанията с централа в Лондон заяви, че забранителната политика е в съответствие с исканията на банковите й партньори и доставчиците на платежни услуги. Платформата, основана през 2016 г., набра популярност по време на пандемията от COVID-19, и посочва, че вече има 130 милиона потребители.

Компанията „ОнлиФенс“ бе оценена на над 1 млрд. долара това лято след притока на потребители, изтъкна в. „Гардиън“. Тя е популярна сред „създателите“ аматьори поради относително ниските си такси, което им позволява да получават около 80% от сумите, които изкарат. „Ние плащаме на над един милион „създатели“ над 300 млн. долара всеки месец и гарантираме, че тези средства отиват при тях през банковия сектор“, заяви шефът на „ОнлиФенс“ Тим Стоукли. Когато обаче компанията оповести промяната в политиката си, някои от тях изразиха опасенията си, че ще бъдат застрашени, когато изгубят основния си източник на приходи, допълни „Гардиън“.

„Създателката“ Лиа Шрейгър, която се изявява под псевдонима Она Артист, разкри, че изкарва $60 000 чрез платформата и че 95% от съдържанието на този сайт е порно, изтъкна „Дейли мейл“. Тя разказа за това по Радио4 на Би Би Си, след като „ОнлиФенс“ се отказа от плановете си да забрани сексуално  откровените снимки и видеа по-късно т. г. Шрейгър изрази мнението си, че компанията „не би имала никакъв бизнес“, ако бе осъществила намеренията си да въведе забраната. Тя обаче заяви, че въпреки завоя на 180 градуса фирмата е загубила доверието на много от „създателите“. Шрейгър изтъкна, че „разнообразява“ участието си, като създава съдържание и за други, подобни платформи, но не каза, че ще напусне сайта. Она Артист разказа, че се е присъединила към „ОнлиФенс“ преди година, в началото на пандемията. Тя разкри, че някои „създатели“ изкарват повече и от нея – около 200 000 долара на месец. „Аз имам 5000 плащащи абонати. За да се влезе в страницата ми, се плаща 3 долара, а за да се остане, таксата е 20 долара на месец“, поясни Шрейгър.

Подобни статии