Орфеевото цвете пази шифъра на Христовото възкресение 

Природна персонална програма е съживила Иисус, казва проф. Връбка Орбецова

Възкресението на Христос  е една от най-големите мистерии в историята на човечеството. Подобен акт, да се върне човек от света на мъртвите, е връх в пантеона на религиозните чудеса. Основателите на религии Буда (будизъм) и Мохамед (ислям) умират на преклонна възраст. Единствено Христос побеждава смъртта, но и не само това, ами се възнася в плът на небето. Днес мнозина са скептиците, които казват, че това е само библейски мит. Доста сериозни учени пък се опитват да обяснят най-голямото чудо със съвременни космологични, биофизични и квантови теории, както и апокрифни текстове.

Ако приемем, че Бог е създал Човека и Земята, то за най-голямото си чудо - възкресението Всевишният вероятно е използвал някакъв изпитан алгоритъм, който вече е край нас. Той може да се открие в природата, която всяка есен и зима умира, за да се възроди за нов живот през пролетта. Именно там се намира и едно древно цвете, срещано само на Балканите - родопският силивряк. То се нарича още Орфеево цвете – кръстено на митичния герой, живял по българските земи, който преди Христос слиза в света на мъртвите, за да търси своята любима Евридика. Другото име на този ендемит е Възкръсващо растение, което съвсем не е незаслужено. Все пак е преживяло ледниковия период преди 2 млн. години. Това се случва заради способността на цветето да изпада в анабиоза, т.е. в състояние на мнима смърт, и да се съживява при подходящите условия. Според една теория в биологичната машина на човека е заложен като потенциал анабиозата, но само при малцина богопосветени, от ранга на Иисус Христос, той се проявява. Изследователи тук вадят дори апокрифи, според които Иисус е бил на обучение при йогите в Индия. Така или иначе има бели петна в житието на Божия син. Никой не знае какво е правил между 12-тата и 30-годишната си възраст. 
Според църквата Иисус е бил разпнат на 33 години. Ако извадим тази възраст от летоброението след Христа, излиза, че човечеството ще чества възкресението на Божия син за 1988-и път. Щом бил прикован на кръста той изпитал нечовешка болка. В списание на Американските медицински сдружения относно физическата смърт на Христос, ученият Уилям Едуардс пише следното: „Смъртта, причинена от разпятие, е многостранна и мъчителна! Тя включва задушаване, дехидратация и конжестивно спиране на сърцето“.  След като Иисус издъхва, римският войник Лонгин го пробожда с копие в ребрата, откъдето изтича ликвор.Съществува хипотеза, че Иисус е минал в състояние на анабиоза (летаргия). Феноменът е наблюдаван при посветените йоги, които са способни със забавяне на дишането да изпаднат в нещо като изкуствена кома, която минимизира пораженията и дава импулс на тялото впоследствие за регенерация.
Истина ли е това, само можем да гадаем. Онова, което се знае от евангелистите, е, че след смъртта на Разпятието Йосиф и Никодим снели пречистото тяло Господне от кръста, обвили го в плащ и го положили в нов каменен гроб в Йосифовата градина, която се намирала недалеч от Голгота. Фарисеите, знаейки, че Христос е предрекъл възкресението си, сложили военна стража да го пази. Тя застанала пред гроба, който тогава представлявал скална пещера. Входа й запечатали с тежък камък. След три дни Божият син възкръсва. Празната Му гробница е видяна от жените мироносици, посетили гроба. Какъв биохимичен процес е настъпил с Христовото тяло, преди да изчезне, все още за науката остава загадка. Изследователи твърдят, че Възкресението е напълно възможен квантов процес. При него клетките на тялото повишават своята вибрация дотолкова, че стават едно със светлината. И тялото се дематериализира – изпарява се във въздуха. Това се е случило и с разпнатото тяло на Иисус, което изчезва от гробницата въпреки пазачите отпред. Изглежда, Божият син е владеел после съзнателната материализация, защото той се показва в плът и образ после многократно – пред Мария Магдалена, апостолите, а веднъж пред 500 души.Най-популярна е сцената, в която Христос слиза при апостолите. Тома Неверни, невярвайки, пъха пръст в ребрата на Божия син, за да се увери, че това не е халюцинация. 
Всъщност Христовото възкресение е кулминацията на сложен чудотворен процес по ревитализирането на много библейски герои. В осмия ден преди Великден се чества Лазаровден – възкресението на мъртвия Лазар. Когато Христос пристигнал и двете сестри на покойника Мария и Марта започнали да се тръшкат и да съжаляват, че ако Христос е бил тука по-рано е щял да излекува брата им. Но сега, сега вече било късно, защото както отбелязва Марта, тялото на покойника „взело да мирише” след 4 дни в гроба. Тогава Божият син застанал пред гроба и извикал: „Лазаре, излез вън!“  Умрелият се показал с ръце и нозе повити в саван. Тогава Иисус заръчал: „Разповийте го и оставете го да си иде”. При това Божие чудо от съвременно гледище е налице биоинженерство. С него тялото на Лазар е реконструирано и направено пригодно отново да приюти душата. Според една квантова теория Св. Лазар  просто е върнат от едно ниво на съществувание, което ние наричаме смърт, към друго, определяно от думата „живот”. Но това не противоречи на Библията. Сам Христос казва, че пред Бога няма живи и умрели, защото всички са живи.
Председателката на сдружението по алтернативна медицина проф. Връбка Орбецова отбелязва още един прелюбопитен детайл. Освен биоинженерство при връщането на човек от света на мъртвите би трябвало да се задейства и някаква енергоинформационна, духовна програма. „Възкресението не означава просто да се съживи човек, а той да бъде същият като личност и душевност, както преди. За да може да се върне времето назад, значи трябва да имаме програма и тя да влезе в действие", заявява проф. Орбецова. Според нейната теория всяка човешка същност идва със своята дискета, която е енергоинформационна. Когато си отиваме от този свят, тази дискета се връща при Създателя. "Т.е., за да имаме възкресение, значи трябва да се използва персоналната програма на Бога. Този въпрос съм го поставяла на изтъкнати български теолози. И те казват – „Да, права си, това е нашата божествена програма“. Само Господ може да го направи това. Защото и друг път съм казвала, че ако Христос е съживил Лазар, то кой го е възкресил Него. Отговорът е един-това е самият Бог”, заключава големият наш учен. Теолозите изтъкват, че Възкресението на Исус е важно, защото то свидетелства за огромната мощ на самия Бог. Както отбелязва и апостол Павел пред коринтияните, ако Бог съществува и Той е създал Вселената и има власт над нея, то Той има власт и да възкресява от мъртвите. 

Изненада изключва масова халюцинация 

Томаневерници говорят, че възкресението е масова халюцинация. Но както говори и библейският текст, никой от учениците на Иисус не е очаквал Той да възкръсне, което изключва това обяснение за чудото. Евангелист Лука казва, че когато Иисус се е появил пред учениците си “те се стреснаха и уплашиха, като мислеха, че виждат дух”. Според евангелист Йоан пък Мария дори първоначално не познала възкръсналия Иисус. 

Подобни статии