Организаторите на Олимпийските игри в Токио се отказват от доброволците от чужбина

Снимка: ЕПА/БГНЕС Тоширо Муто

Организаторите на летните олимпийски и параолимпийски игри в Токио са решили да се откажат от идеята да канят доброволци от чужбина заради пандемията от коронавирус. Това каза изпълнителният директор на Токио 2020 Тоширо Муто.

"Наистина съжалявам, но решихме, че няма друг избор освен да откажем плана", каза Тоширо Муто.

Организаторите бяха планирали да използват около 80 000 доброволци.

В същото време той обеща, че организаторите ще разгледат въпроса за приемането на ограничена група чуждестранни доброволци, без които би било невъзможно да се организират определени събития.

По-рано днес агенция "Киодо" съобщи, че около 500 международни доброволци ще бъдат допуснати до олимпийските игри в Токио.

Олимпийските игри в Токио трябваше да се проведат от 24 юли до 9 август 2020 година, но заради пандемията състезанията бяха отложени за 23 юли до 8 август 2021-а.

По-рано организаторите решиха да не допускат фенове от чужбина да присъстват на състезанията. На чужденците, закупили си билети, ще бъдат възстановени изразходваните средства.

В момента Япония има забрана за издаване на нови визи за граждани на всички страни и региони по света във връзка с откриването във Великобритания на новия щам на коронавирус.

Подобни статии