Организаторите на "Уимбълдън" са се свързали със световната №2 Наоми Осака относно медийните й изяви на турнира

Снимка: ЕПА/БГНЕС Наоми Осака

Организаторите на "Уимбълдън" са се свързали със световната номер 2 Наоми Осака (Япония) и други играчи относно медийните им изяви на турнира тази година, заяви главният изпълнителен директор Сали Болтън.

Четирикратната шампионка от турнирите от Големия шлем Наоми Осака се оттегли от "Ролан Гарос" преди втория кръг вследствие на противоречиви реакции, причинени от нейното решение да откаже задължителните пресконференции след мачовете си в турнира.

Тя разкри, че е страдала от пристъпи на тревожност и депресия, откакто се превърна в център на вниманието, когато спечели Откритото първенство на САЩ през 2018 година.

"Говорихме с екипа на Осака през последните няколко седмици. Така че да, със сигурност оставаме ангажирани с екипа на Наоми, както сме с всички играчи", каза Болтън пред ББС.

"Започнахме консултации. Разбира се, тези консултации трябва да включват не само играчите, но и медиите, и всички ангажирани", добави тя.

Вчера директорът на турнира Джейми Бейкър заяви, че е информирал екипа на Осака, че организаторите са "напълно отворени за всякакви дискусии" в случай на евентуални проблеми.

"Уимбълдън" трябва да започне на 28 юни.

Подобни статии