Орлин Горанов като Дон Кихот в Банско

Мариан Бачев в кожата на Санчо Панса

Снимка: Монте мюзик Орлин Горанов като Дон Кихот и Мариан Бачев като Санчо Панса

Орлин Горанов и Мариан Бачев ще се превъплътят в ролите на Дон Кихот и Санчо Панса в бродуейския мюзикъл „Човекът от Ла Манча“, който ще бъде представен в рамките на 12-ото издание на фестивала за оперна и класическа музика Банско Опера Фест, който ще се проведе днес и утре в курортния град.

Довечера на сцената зрителите ще имат възможността да гледат „Вълшебната флейта” - последната опера, която Моцарт създава. Продукцията на Театрално-продуцентски център Варна „Вълшебната флейта“ е премиерна за годината. Режисьор е Антониу Замфир от Opera Romana Craiova – Румъния, сценографията и костюмите са на Ася Стоименова, а консултант по сценографията е Иван Токаджиев. В главните роли ще гледаме Мария Павлова, Гео Чобанов, Георги Султанов, Пламена Гиргинова, Лилия Илиева и Иво Йорданов. Дирижира Стефан Бояджиев.

Утре вечер на сцената на Банско Опера Фест ще бъде представен мюзикълът „Човекът от Ла Манча“ по музика на Мич Лей, текст на Дейл Васерман и стихове на Джон Дариън. Режисьор на спектакъла е Борис Панкин, с който Театрално-продуцентски център Варна работи за най-успешните си продукции. На диригентския пулт ще застане Страцимир Павлов. Сценографията на мюзикъла е дело на Иван Токаджиев, костюмите - на Петър Митев, а автор на хореографията е Боряна Сечанова. В ролята на Дон Кихот ще влезе Орлин Горанов, негов верен оръженосец ще бъде Мариан Бачев, а Лилия Илиева ще се превъплъти в Дулсинея. Организаторите на Банско Опера Фест от Община Банско и «Монте Мюзик» напомнят, че входът е свободен, мястото е площад „Никола Вапцаров“, а последните дни на август са отличен избор за почивка в полите на Пирин.

Подобни статии