Още 50 000 дози руска ваксина Спутник V пристигнаха тази сутрин в Белград

По последни данни на сръбското правителство досега в страната са ваксинирани 1 226 553 граждани

Още 50 000 дози руска ваксина Спутник V пристигнаха тази сутрин на летището в Белград, предаде Танюг.

"Сърбия още е единствената страна в Европа, за която руските власти одобриха доставката на по-значителни количества ваксини. Това говори за отношението на Русия към сръбските братя. В Русия следят с внимание и похвали процеса на ваксинация в Сърбия", каза сръбският министър на иновациите Ненад Попович.
Той изрази задоволство, че доставките на ваксина от Русия идват в съответствие с договорената динамика.
"Договорихме доставката на два милиона дози ваксина от Русия. Очаквам до края на март или до средата на април да бъде доставено цялото поръчано количество ваксини", каза Попович.

По последни данни на сръбското правителство досега в страната са ваксинирани 1 226 553 граждани, като 427 859 от тях са получили втора доза ваксина срещу коронавирус, предаде Танюг.
В страната се прилагат ваксините на Пфайзер/Бионтех, руската Спутник V и китайската Синофарм, а от утре започва и употребата на ваксината на АстраЗенека.
По брой ваксинирани на милион от населението Сърбия е втора в Европа и първа в региона, а в света се намира на 6-о място.
През последните 24 часа в страната са потвърдени 2518 нови случая на коронавирус и са починали 16 пациенти с КОВИД-19. В болници се лекуват 3569 заразени, от които 151 са на респиратор.
Общият брой на заразените от началото на епидемията достигна 436 640, а на смъртните случаи - 4337.

Подобни статии