Основен свидетел обяви 10-те ключови фигури в ОПГ "Череп", натоварени с компроматите

"ОПГ Череп може да ти спретне такава медийна помиярщина през платени медии, че да се чудиш ти ли си това или не си. И след всичко това, ако все пак, оцелееш и бизнеса ти не погине, се случва това, което стана с Йордан Динов... иначе Черепа се прави на херувимче в Дубай.". Това написа във Фейсбук шефът на „Efbet”и основен свидетел по делата срещу олигарха-беглец Васил Божков-Цветомир Найденов.

Поводът за коментара му са обвиненията на хазартния бос срещу прокуратурата, че "оказва непрекъснат натиск върху служителите на НАП", които бяха гарнирани със снимки.

„Гледайки тези снимки и след вчерашната оставка на едно лице от хората на Черепа, реших да направя съвсем бегъл анализ кой от близките на Чери Баба може да е организирал “външно” на държавните служители - прокурори и данъчни. Обосновано бих могъл да предположа следното : 1. Славчо Марков; бивш шеф в ЦСБОП ( ГДБОП) с изключителни контакти в специалните служби. 2. Явор Хайтов - бивш зам.-министър на МВР 3. Александър Тумпаров - агент на ДС с топли отношения с действащи и бивши служители на МВР. 4. Боре Александров - Гъза ; бивш началник в ГДБОП 5. Кирил Христосков ; бивш ГДБОП и ЦСБОП 6. Каню Канев ; бивш НСС (ДАНС) 7. Боби Милушев - бивш БОИ на МВР 8. Веселин Балтов ; бивш служител на СОБТ. 9. Мишо Иванов - свързан с уличната организирана престъпност. 10. Жоро Тениса - свързан с уличната организирана престъпност. Тези хора, заедно и поотделно, могат да ти спретнат такива компромати и подстави (снимки, чекмеджета, чатове...), че ще се погнусиш от себе си. Тези пичове могат да ти изпратят всякакви служби на проверка, последователно, методично с фалшиви сигнали, че няма да можеш да правиш нищо друго, освен да се забатачиш от проверка на проверка и така бизнеса ти да спре“, написа още Найденов.

По-рано през деня пък той отново обяви, че бившият зам.-министър на финансите и депутат от БСП Георги Кадиев е виновникът за загубите на Тотото и монопола на българския Ел Чапо (виж тук).

Още по темата: Васил Божков

Подобни статии

  • 78,6% от българите искат Божков да се издължи на хазната

    78,6% от българите искат Божков да се издължи на хазната

    Цели 78,6% от българите смятат, че е редно забегналият зад граница олигарх Божков Божков да се издължи на хазната, като си плати 700-те млн. лв., с които завлече държавата и за това се сдоби с обвинение от прокуратурата, наред с още 17 такива за всевъзможни други престъпления. Това сочат данните от социологическо проучване на „Сова Харис“. Според тях едва 8,1% са на противоположното мнение, а 13,3% са заявили, че не могат да преценят.

    71