От "Продължаваме промяната" обявиха, че КС е нарушил правата на Кирил Петков

От "Продължаваме промяната" излязоха със становище относно отказа на Конституционния съд да изслуша лидера им Кирил Петков по казуса с неговото гражданство. Според партията така са нарушени конституционните му права, позовавайки се тълкуванието на адвокат Михаил Екимджиев.

"Твърдението, че бивш министър и лидер на новоучредена политическа партия е нарушител на Конституцията, сериозно засяга публичната репутация, доброто име и достойнството на Петков, които са същностни аспекти от правото му на личен живот, гарантирано от чл.32 от Конституцията", допълва адвокатът.

Според юриста личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име. Екимджиев коментира, че според него "ГЕРБ са в основата на политическата злоупотреба с казуса за гражданството на Петков, тъй като "Продължаваме промяната" е основният им политически опонент, според социологическите проучвания.

Подобни статии