От Военната академия призовават столичани да се включат в почистване на парка й този петък

От Военната академия "Г. С. Раковски" призовават столичани да се включат в доброволна инициатива за почистване на парка й този петък. Апелът е публикуван на сайта на Академията. В инициативата са приканени да се включат посетителите на парка и живеещите в близост от районите "Оборище" и "Средец". Началото й е в 11.00 часа, а мястото - до езерото в парка.

Инициативата съвпада с отбелязването на петата годишнина от откриването на паметника на Васил Левски в парка на Академията. Предвидено е полагане на цветя на паметника на този ден, а след това ще започне почистването, разказа за БТА началникът на сектор "Връзки с обществеността и международна дейност" на Военната академия подполковник Веселка Методиева. Тя обясни, че доста граждани напоследък са изразили загриженост в писма до Министерството на отбраната, до Столичната община, дори до омбудсмана, че в парка има счупени пейки и нужда от почистване, и затова е било решено ръководството на Военната академия да организира такава доброволна инициатива. От Столичната община ще помогнат с необходимите за почистването средства и материали. Идеята е с общи усилия да допринесем после разходките в парка да бъдат по-приятни за всички, коментира подп. Методиева. Тя отбеляза, че откакто е започнала пандемията, в парка се водят и много деца за открити уроци.
Съвместно със Столичната община е било решено почистването да бъде в петък, а не през почивните дни. По време на акцията ще има експерти, които ще насочват доброволците какво и как да правят.
Инициативата е под надслов "За чист и свеж въздух". Тя се организира от Военната академия съвместно със Столичната община, със съдействието на Столичния инспекторат, общинското предприятие "Паркове и градски градини" и районите "Оборище" и "Средец".

Подобни статии