Откриха прострелян съдия в Стара Загора, разследват самоубийство

Досъдебно производство по член 127 ал. 1 /за склоняване към самоубийство/ е образувано при Старозагорската районна прокуратура по повод гибелта на 42-годишния Стилиян Манолов, съдия в тукашния административен съд.

Тежко ранения в гърдите млад мъж е открит от съседи към 17,36 часа в неделя в безпомощно състояние насред вътрешния двор на 4-етажната кооперация в Града на липите, където живеел. Оръжието, с което е прострелян е открито в мазето, където най-вероятно е бил произведен и изстрелът. Пистолетът е законно притежаван от Манолов, който е започнал юридическата си кариера преди време като военен следовател в Пловдив. Преди десет години е имал два ипотечни кредита, става ясно от саморъчно попълнена през 2012-а година декларация.

От прокуратурата уточняват, че по образуваното досъдебно производство са извършени огледи на местопроизшествието. Иззети са дактилоскопни следи и са назначени балистична и съдебномедицинска експертизи. Предстои да бъде назначена ДНК- експертиза. Под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора се извършват множество други действия по разследването с оглед изясняване на причините за смъртта. Магистратът е починал при приемането му в болницата заради огромна кръвозагуба.

Стилиян Манолов пристига в старозагорския административен съд през 2016-а година. Преди това последователно е бил прокурор в Гълъбово и съдия в карловския районен съд. Справка от ВСС показва, че е бил сред най-натоварените съдии в Града на липите. През м.г. е бил повишен в ранг „съдия в апелативен съд“.

Колегите му са изумени от случилото се, те научили за трагедията от медиите и категорично не желаят коментар. Според тях сред делата, които Манолов се е произнасял нямало нищо щекотливо. Предполага се, че е посегнал на живота си по битови причини.

Подобни статии