Отложиха новия филм от "Междузвездни войни". И слава Богу!

Новият филм от вселената на „Междузвездни войни“ - Rogue Squadron, няма скоро да се появи на големия екран. И слава Богу, биха въздъхнали много от истинските фенове на култовата космическа сага, чиито последни "епизоди" се превърнаха в една звездна сапунка. Нека не се лъжем - в най-новите проекти от поредицата Силата не беше нито със сценаристите, нито с режисьорите.

Планетарни по мащаба си клишета, слабички сюжети, неубедителни герои и имперска доза политкоректност. Заради всичко това сигурно добрият стар Джордж Лукас сега си скубе брадата от яд. А Йода би се обърнал в гроба и щеше да се появи като холограмно сърдито старче, ако бе изгледал Rogue One. Наистина, джедайско търпение се искаше от милионите фенове, за да изтърпят високобюджетната боза в киносалоните. Добре, че главната актриса в епизодчето е красива като анимационна принцеса на Дисни, та поне да има нещо за гледане. Иначе загубих повече от два часа от живота си за да го гледам това нещо, повече от два часа бях на планетата "тегоба".

Филмът за Хан Соло също бе бледа имитация на оригиналната сага. И все пак продуцентите не се отакзват от Rogue One - все още има милиони последователи на междузвездния култ, готови да инвестират солидни средства в джобовете им. 

И така, какво става с продължението? Наетата режисьорка Пати Дженкинс обяви, че се нуждае от повече време преди да се захване с проекта. Филмът, който ще е от линията на „Rogue One: История от Междузвездни войни“, трябваше да започне да се снима през 2022 г. Това обаче изглежда малко вероятно.

По заглавието Дженкис работи заедно със сценариста Матю Робинсън от повече от година. Двамата не са се отказали да се включат в завета на галактическата сага, създадена от Джордж Лукас и преминала в ръцете на „Дисни“. Очакванията са, че Дженкинс ще се завърне към Rogue Squadron, след като изпълни останалите си ангажименти.

Това е първият филм под щампата на „Междузвездни войни“ след „Възходът на Скайуокър“ (2019 г.). Към момента премиерната дата все още е закована за 22 декември 2023 г. Ковид пандемията обаче може да я прати нейде на Татуин и тя да бъде отложена за пореден път. От което страдат все по-малко хора.

Подобни статии