Отнеха лиценза на "Делта гард"

От ГДНП на 4 ноември е издадена заповед за отнемане на притежаваните лицензи за извършване на частна охранителна дейност на „Делта Гард“ ЕООД.

На същата дата, за издадената заповед и за възможността да получи препис от заповедта, е уведомен управителят на дружеството. Тя е връчена на 5 ноември и от тая дата тече 14-дневен срок за обжалване пред АС.

Процедурата по отнемане на лиценза е открита на 14 октомри 2021 г. Основанието за започванено й е посочено в чл. 49, ал. 1, т. 2, във връзка с чл. 47, т. 5, б. „б” от Закона за частната охранителна дейност. В текстовете на закона е записано, че се прекратява лиценза на охранителна фирма, когато собственик на дружеството, негови съдружник или член на управителния му орган е привлечен като обвиняем за умишлено престъпление от общ характер.

Подобни статии

 • Казанлъчани бият тревога: Изоставен е гробът на Бозвелиев

  Казанлъчани бият тревога: Изоставен е гробът на Бозвелиев

  Гробът на един от най-видните български социалдемократи Константин Бозвелиев (1862-1951) тъне в немара и забрава, гневно съобщиха жители на Казанлък , които напомнят за личността на някогашния съратник, но и основен опонент на Димитър Благоев-Дядото по време на Бузлуджанския учредителен конгрес през 1891 година.

  114
 • Лекарите също се сдърпаха. Не за здравето на хората – за пари

  Лекарите също се сдърпаха. Не за здравето на хората – за пари

  Лекарското съсловие в България също показва завидни военни умения. Не е рядкост да наблюдаваме как уважавани в обществото доктори влизат в клинч помежду си като боксьори тежка категория, дърпат се за белите престилки и са готови да се удушат един друг с медицинските си слушалки. Много често лекарските спорове са по чисто медицински въпроси (за ваксинацията, против ваксинацията, спомнете си казуса „доцент Мангъров“). Друг път са по чисто политически причини – кой е с Бойко Борисов или кой е със служебния кабинет. Но в 99% от случаите става дума за пари.

  108