Отново задържаха мъжа, заплашвал Ива Митева

Снимка: БГНЕС

Задържаха отново мъжа, заплашил председателят на 46-ото Народно събрание Ива Митева, съобщава Нова телевизия.

26-годишният Любомир Яков е задържан за 24 часа. Задържането е станало, след като в началото на седмицата Яков отново е изпратил писмо със смъртни заплахи срещу Митева, отново получени на мейла на правосъдното министерство. От Киберсигурност са локализирали мястото на изпращането - Стара Загора, от където мъжът изпраща и предните заплашителни писма.

По информация на БТВ този път обаче обект на заплахите е бил и бившият премиер Бойко Борисов.

Това се случва само две седмици, след като Яков бе осъден на пробация за срок от три години и 200 часа обществено полезен труд. През септември Яков изпрати заплашителни мейли до Митева и беше задържан. След това обаче не изпълни и условията за домашен арест, който трябваше да изпълнява в село близо до Хисар

Подобни статии

 • Двама изнасилвачи във Велинград остават зад решетките, пребили с кол и умъртвили 42-годишен мъж

  Двама изнасилвачи във Велинград остават зад решетките, пребили с кол и умъртвили 42-годишен мъж

  Районният съд във Велинград остави в ареста двамата братя, изнасилили и причинили смъртта на 42-годишен мъж от курортния град. Така 22-годишният И.К. и неговият непълнолетен брат И.К., на 17 г., ще бъдат зад решетките.

  106
 • Апаши разбиват коли в София, крадат части, акумулатори и регистрационни номера

  Апаши разбиват коли в София, крадат части, акумулатори и регистрационни номера

  За зачестили кражби на регистрационни номера и части на автомобили, сигнализираха жители на столичния кв. „Захарна фабрика”. Потърпевши се оплакват, че колите им осъмвали с изтръгнати лайсни и решетки за броня, без акумулатори и катализатори. Апашите разбивали и странични стъкла, за да отмъкнат навигационни системи, предаде Нова тв.

  59
 • Джипът на Влади Горанов бил регистриран, преди да е произведен

  Джипът на Влади Горанов бил регистриран, преди да е произведен

  Случаят с джипа, с който в края на миналата година бившият финансов министър Владислав Горанов опита да напусне страната, съвсем не е така прост, както се опитаха да го изкарат. Колата е издирвана от Интерпол по искане на Русия и съвсем не е нова, както твърдеше той. По случая разследването в ГДНП е вече няколко тома - има установени странни факти. Засега данните показват, че колата е произведена август 2018, а регистрацията ѝ е от 1 януари 2018 г. Това заяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков пред журналисти след края на вътрешната комисия в парламента.

  150