Озверели кучета нахапаха жена в центъра на Мездра

Глутница кучета нападнаха и нахапаха жена в Мездра, предаде Нова телевизия. Инцидентът е станал в централната част на града в близост до старо и необитавано общежитие, разказа очевидец.

Случаен свидетел едва успява да спаси жената от агресивните животни.

„Отивах в посока центъра и срещу мен се появи съседка от квартала, която отглежда кучета. Тя ги водеше на повод, а около нея скачаха около 5-6 улични кучета, които тя храни. Опитах да мина по-встрани, на левия тротоар. В момента, в който наближи, уличните кучета я заобиколиха, втурнаха се към мен и ме нападнаха. Ухапаха ме по крака”, сподели нападната жена.

Двете със съседката й опитали да разгонят глутницата. Заради случилото се жената изпитва страх да излиза от апартамента си. А на мястото, където е нападната, редовно минават деца с велосипеди, които са гонени от кучетата.

„Един проблем може да бъде решен само с много усилия от всички страни. Имаме два приюта, които са пълни. Отговарят на всички изисквания. Имаме случаи на ухапвания, но това се дължи на недобросъвестни граждани, които си отглеждат бездомни кучета”, смята кметът на Мездра Иван Аспарухов.

Подобни статии