Пак отложиха делото срещу Явор Бахаров по обжалването на ефективната му присъда

Актьорът Явор Бахаров и адвокатът му този път се явиха в Благоевградския окръжен съд на обжалването на ефективната присъда срещу него за шофиране след употреба на алкохол и наркотици.

Заседанието обаче отново беше отложено, защото подсъдимият и защитникът му представиха нови писмени доказателства, с които прокуратурата и съдът трябва да се запознаят, а за това им е необходимо време.
Следващото поредно заседание е насрочено за 2 юни.
Защитата на Бахаров иска ефективната му присъда да бъде заменена с условна, защото актьорът е реабилитиран по предишните присъди срещу него – през 2016 г. за шофиране в нетрезво състояние и през 2019 за хулиганство.
Припомняме, че в началото на февруари 2020-а той беше заловен от полицаи да шофира във видимо неадекватно състояние из улиците на Банско. Доказа се, че е употребил алкохол и кокаин. Впоследствие Районният съд в Разлог го осъди на една година ефективно затвор.
По думите на адвоката му Денислав Асенов, Бахаров не трябва да бъде осъждан с ефективна присъда, а само с условна, с възможност да участва в програми с млади лица.

Подобни статии

 • Прокуратурата разпореди спешна проверка на пътните знаци и маркировката

  Прокуратурата разпореди спешна проверка на пътните знаци и маркировката

  На 25.11.2021 г. във Върховна административна прокуратура (ВАП) е образувана преписка във връзка с тежкия пътен инцидент на АМ „Струма“, при който загинаха граждани на Северна Македония. В изпълнение на разпореждане на главния прокурор на Република България и на основание чл.145, ал.1, т.3, ал.2, пр.1 и ал.3 от Закона за съдебната власт (ЗСВ), ВАП ангажира Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ (ДАБДП) за извършване на спешна проверка на знаците, маркировката и пътните принадлежности на автомагистралите, скоростните и републиканските пътища от първи клас в цялата страна с оглед изпълнение на всички изисквания за непрекъснато, безопасно и удобно движение, съобщиха от ВАП.

  100
 • Бургаският окръжен съд е допуснал обезпечителни мерки по отношение на Иво и Галя Прокопиеви

  Бургаският окръжен съд е допуснал обезпечителни мерки по отношение на Иво и Галя Прокопиеви

  Бургаският окръжен съд е допуснал обезпечителни мерки по искове на КПКОНПИ на стойност 204 064 417,50 лв. (в периода от 2017 г. до момента) по отношение на Иво и Галя Прокопиеви и свързани дружества. Това съобщиха от комисията. Всички съдебни състави са потвърдили правилността и законосъобразността на тези актове в полза на Комисията, става ясно от прессъобщение на КПКОНПИ. Съдилища в страната са уважили искове на КПКОНПИ за 10 511 608 лева, информират още от комисията.

  112
 • Районният съд в Дупница не одобри споразумение с човек, отглеждал коноп

  Районният съд в Дупница не одобри споразумение с човек, отглеждал коноп

  Районният съд в Дупница не одобри споразумението, постигнато между Районната прокуратура и защитата на обвиняем за отглеждане на коноп, с което бе предвидено условно наказание "лишаване от свобода" за срок от две години, с тригодишен изпитателен срок, както и глоба в размер на 5000 лв. Това съобщиха от съда. Съдът е предложил на страните ефективно наказание "лишаване от свобода" за срок от три години и шест месеца, както и глоба в размер на 10 000 лв., което не е било прието от обвиняемия и защитата му. Така делото се връща на прокуратурата.

  109