Пандемията опразва супермаркетите на Острова

Снимка: ЕПА/БГНЕС Наполовина празни рафтове в лондонски супермаркет

Драматичният скок в броя на заразените от COVID-19 накара стотици хиляди работници да си останат вкъщи във Великобритания, което доведе до недостиг на храни и горива, предаде Си Ен Ен.

Някои от най-големите вериги от супермаркети на Острова предупредиха вчера, че не могат да заредят някои продукти. Операторите на бензиностанции пък признаха, че някои от помпите им „пресъхват“. От британските работници се изисква да се изолират вкъщи, ако дадат положителна проба за коронавируса, или ако от националната служба за тестване и проследяване ги предупредят чрез приложение, че са били в контакт с някого, който е дал положителна проба. Новите случаи в страната приближават 50 000 на ден и около 620 000 души в Англия и Уелс са получили нареждане да се изолират от 8 до 14 юли според Националната здравна служба. 

Според търговци на дребно големият брой на изолиращи се работници не им позволява да заредят напълно рафтовете си. Проблемът се задълбочава и от недостига на шофьори на камиони, който отчасти е причинен от Брекзит, допълни Си Ен Ен.

Подобни статии