Пандемията вдъхнови Милена за албум

„Истина“ е направена само с пиано. „Неам нерви“ е в леко джаз вариант, а „Месо“ звучи с гъдулка

Снимка: Булфото Милена Славова

Рок дамата на България Милена Славова ще представи новия си албум пред меломаните в София довечера на сцената на Joy Station.

Проектът "Милена акустик“ е финализиран по време на пандемията и включва 10 знакови парчета. „Искам да жегна хората. Дали ще ги зарадвам, или ще ги натъжа с музиката си - важното е тя да въздейства, а не да минава като бял шум. Акустичният репертоар е опасна територия, защото за да се получи, песента трябва да има зарибяваща мелодия и смислен текст. Това за мен е най-важното като творец. Можеш ли да я запееш без никакъв инструмент, започне ли да те буди по някакъв начин текстът, значи съм успяла. Иначе с компютърни програми можеш да създадеш чудеса без душа и стерилни еднодневки“, споделя жената с бензин в кръвта и с непримиримост в гласа.
Гърба й на сцената ще пазят членовете на вярната й банда в състав Явор Деспотов (китара), Станислав Георгиев (бас) и Добромир Вълков (барабани). В селекцията на „Милена акустик“ попадат песни, които са свирени на живо акустично и през годините са доказали действието си на антидепресант и вдъхновител в едно. „Истина“ е направена само с пиано. „Неам нерви“ е в леко джаз вариант, а „Месо“ звучи в друго темпо, вкарана е гъдулка. Хората се кефят на този нов прочит. Сарказмът и честността ги докосват“, казва още певицата. В диска влизат и класики като „Ад“, „Защо“ и „няколко моторджийски химна“.
Дългият й творчески път без съмнение е оставил ярък отпечатък на музикалния подиум и въпреки че миналата година Милена отбеляза сериозните 35 години на сцената, тя споделя, че все още пази непоколебимия си бунтарски дух. „Същата съм си, не мога да кажа, че съм се променила в никакъв случай. Това е едно време, което мина страшно бързо и много разнообразно. Всяка една песен, която съм писала, е част от мен. Пътувах навсякъде, видях много неща по света благодарение на музикалната си кариера“, разказва рок кралицата.
Според нея за този период рок музиката претърпява голямо развитие и въпреки вечните хитове от миналото днес несъмнено се радваме на по-добро звучене. „Навремето, ако онази рок музика е била в зародиша си, то тази днес е образно една гора от качествени дървена. Просто музиката в момента е на супер ниво и като саунд, и като разнообразие, и като стилове, и като композиране“, смята тя и потвърждава, че същото е валидно за България, където към момента можем да открием все повече млади таланти.

Подобни статии