Партията на Бойко Борисов скочи в защита на централата си, изкара си го на президента

"Очевидно след като ерата на изчегъртването на ГЕРБ приключи неуспешно, е дошло време на изкъртването. В развитите демокрации това се нарича политическа репресия". Това посочват от ГЕРБ в реакция на интервюто на служебния министър на културата Велислав Минеков, в което каза, че ще помоли партията да напусне централата си, която се помещава в НДК.

Ето целия текст на позицията на ГЕРБ, без редакторска намеса:

"Във връзка с интервю от днес на назначения от Румен Радев служебен министър на културата Велислав Минеков, от ГЕРБ сме длъжни да заявим:

- Крайно време е служебният министър да прочете Закона за политическите партии;
- Етажи 16 и 17, предоставени от държавата за Централа на ПП ГЕРБ, не са собственост на Министерството на културата;

- Мястото е собственост на държавата и е предоставено на ПП ГЕРБ в изпълнение на чл. 31 от Закона за политическите партии;

- Служебният министър лъже. ГЕРБ е заплащала наем за ползваните два етажа от 2007 до 2010 г. на НДК по сключен договор. От 2010 до 2021 г. ГЕРБ заплаща наем за етажите на Областна управа – София – град по сключен договор. В съответствие с промените в Закона за държавната собственост, Правилника за прилагане на Закона за държавната собственост и на основание Закона за политическите партии, от февруари 2021 г. всички парламентарно представени партии не дължат наем за предоставените им от държавата помещения за извършване на политическа дейност.

Очевидно след като ерата на изчегъртването на ГЕРБ приключи неуспешно, е дошло време на изкъртването. В развитите демокрации това се нарича политическа репресия.

От ГЕРБ отправяме публично няколко въпроса към президента, назначил служебния министър:
1. Вие ли издадохте нареждането ГЕРБ да бъде изгонена от Централата си?
2. С политически гонения и репресии ли искате да бъде запомнен и вторият Ви служебен кабинет?
3. Г-н Радев, почтено ли е?".

Подобни статии

 • ГЕРБ се загрижи и за отбраната, иска 2% от БВП да отиват за нея

  ГЕРБ се загрижи и за отбраната, иска 2% от БВП да отиват за нея

  Правителството да отдели 2% от Брутния вътрешен продукт за модернизиране на армията. Това според ГЕРБ трябва да бъде извършено, за да може да се отговори на амбициозните заявки, които вчера бяха представени пред народните представители от министър-председателя Кирил Петков и министъра на отбраната Стефан Янев.

  40
 • Парламентарната група по енергетика реши: КЕВР остава само с 5 членове

  Парламентарната група по енергетика реши: КЕВР остава само с 5 членове

  Депутатите от парламентарната комисия по енергетика приеха в сряда на второ четене проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за енергетиката, предложен от депутатите от управляващото мнозинство - Виктория Василева (ПГ на "Има такъв народ"), Ивайло Мирчев (ПГ "Демократична България"), Мирослав Иванов (ПГ "Продължаваме промяната") и Георги Свиленски (ПГ "БСП за България"), чрез който се предлага членовете на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) да се намалят от 9 на 5.

  94