Партията на Мадуро размаза конкурентите на регионалните избори във Венецуела

Управляващата партия на венецуелския президент Николас Мадуро, чието преизбиране през 2018 г. не бе признато от част от международната общност, спечели смазваща победа на регионалните и местни избори, съобщи Националният избирателен съвет, цитиран от Франс прес.

Управляващите си осигуриха 20 от общо 23 губернаторски поста, както и кметското място в столицата Каракас. Те спечелиха срещу една разединена опозиция, която участва в избори за първи път от 2017 г., след като бойкотира президентските и парламентарните избори.

За първи път от 15 години Европейският съюз изпрати мисия от наблюдатели в богатата на петрол страна с 30-милионно население, затънала в тежка икономическа криза.

Подобни статии

 • САЩ обвини Русия, че е спонсор на тероризма

  САЩ обвини Русия, че е спонсор на тероризма

  Републиканецът Джим Банкс представи нов проект за ограничителни мерки срещу Русия, съобщи уебсайтът на Конгреса на САЩ. Документът е представен за разглеждане е подкрепен от още 38 конгресмени. Според вестник "Вашингтон пост" той е наречен "Акт за привличане на Путин под отговорност" и включва следните точки:

  109
 • 100-милионен Египет увеличава минималната работна заплата

  100-милионен Египет увеличава минималната работна заплата

  Президентът на Египет Абдел Фатах ас Сиси издаде директива за увеличаване на минималната месечна работна заплата в публичния сектор от 2400 на 2700 египетски паунда (172 долара), съобщи в. "Ал Ахрам". Стъпката беше предприета по време на среща с премиера Мостафа Мадбули и част от министрите за обсъждане на проектобюджета на държавата за данъчната 2022/2023 година. През март м.г. минималната заплата беше вдигната от 2000 на 2400 египетски паунда (152 долара), а пенсиите бяха повишени с 13 процента.

  93
 • САЩ са отпуснали 200 милиона долара отбранителна помощ на Украйна

  САЩ са отпуснали 200 милиона долара отбранителна помощ на Украйна

  Американското правителство е одобрило в края на декември 200 млн. долара допълнителна помощ за Украйна в областта на сигурността, каза днес високопоставен представител на Държавния департамент, цитиран от Ройтерс.

  91