Патриарх Неофит ще отбележи своя 76-и рожден ден в уединение и молитва - заради усложнената епидемична обстановка в страната

Във връзка с усложнената епидемична обстановка в страната, на 15 октомври т.г., Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит ще отбележи своя 76-и рожден ден в уединение и молитва. Това съобщиха от кабинета на патриарх Неофит във връзка с предстоящия му 76-и рожден ден утре.

"Светейшият патриарх призовава желаещите в този ден да го уважат, да сторят това, като ведно със Светата Църква отправят молитва към Лекаря на душите и телата, и подател на всяко благо Господ Иисус Христос, за скорошно избавление на обичния ни народ от бича на пандемията и подкрепят според възможностите си, човеци в нужда. С отеческа загриженост Негово Светейшество припомня за стриктното спазване на противоепидемичните мерки и благопожелава крепко здраве и благоденствие на всички", се казва в съобщението от кабинета на българския патрирах Неофит.
Светското име на патрирах Неофит е Симеон Николов Димитров. Роден е на 15 октомври 1945 г. в София. На 24 февруари 2013 г., неделя, на Патриаршеския избирателен църковен събор в София Русенският митрополит Неофит беше избран за Български патриарх и Софийски митрополит.
Интронизацията на Негово Светейшество Неофит, като патриарх Български и Софийски митрополит, се състоя в същия ден - 24 февруари 2013 г., в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" в София.

Подобни статии