Павилионите в района, където от токов удар загина 16-годишно момче, били незаконни

Пет преместваеми обекта на бул. “Иван Гешов” в района на болница “Св. Иван Рилски” са проверени от екип на Столична община при проверката по заповед на кмета на София след фаталния инцидент тази неделя, където при токов удар загина 16-годишно момче. Това съобщиха от кметството.

Два от обектите са поставени в терена на болница “Св. Иван Рилски” и 3 на тротоара пред болницата.

За павилионите в двора на болницата са сключени договори от ръководството на лечебното заведение през 2016 г. Документи за поставянето и въвеждането им в експлоатация не са установени. През 2018 г. това е констатирано от тогавашния кмет на район “Триадица” и Столична община чрез “Общински строителен контрол” започва процедура по премахването им като незаконни. Процедурата е върната в районната администрация за отстраняване на пропуски, където не е завършена. За начина на захранване на двата обекта с електричество липсват проекти и разрешения, като те са изцяло незаконни.

Трите обекта, които попадат в обхвата на тротоара, са поставени след процедури, проведени от район “Триадица”. И при трите са открити нарушения в разрешенията за поставяне, издадени от района в несъответствие с одобрените схеми. Към разрешенията за поставяне от районната администрация не са одобрени проекти за електрозахранване на обектите.

Проверката, възложена от кмета на Столична община, продължава и през днешния ден, като ще завърши с констатации и разпореждания.

Подобни статии