Петя Аврамова и Николай Нанков още не били получили призовки за разпит

Двамата бивши регионални министри и настоящи кандидати за депутати от ГЕРБ-СДС Петя Аврамова и Николай Нанков все още не са получили призовки за разпит заради проверките за магистрала "Хемус". Припомняме, че вътрешният министър Бойко Рашков коментира пред в. "Сега", че в близките дни двамата ще бъдат извикани на разпит в МВР.

Двамата ще трябва да дадат обяснения за строителните книжа и как държавата е упражнявала контрол върху строителството. По думите на Рашков магистралата била трасирана през мочурища и свлачища и по тази причина сега трябва да се правят промени в трасето й.

В края на миналата седмица Рашков съобщи, че 60 млн. лв., получени за Лот 5 на "Хемус", са изтеглени само за ден от банка без предварителна заявка, в сакове и чували. След това парите са преведени на буферна фирма. Той дори обвини лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, че това е банка на приближен до него. Последва реакцията на самия Борисов, който отрече да има банка, като дори се закани да съди за клевета Рашков.

Подобни статии

 • Казанлъчани бият тревога: Изоставен е гробът на Бозвелиев

  Казанлъчани бият тревога: Изоставен е гробът на Бозвелиев

  Гробът на един от най-видните български социалдемократи Константин Бозвелиев (1862-1951) тъне в немара и забрава, гневно съобщиха жители на Казанлък , които напомнят за личността на някогашния съратник, но и основен опонент на Димитър Благоев-Дядото по време на Бузлуджанския учредителен конгрес през 1891 година.

  114
 • Лекарите също се сдърпаха. Не за здравето на хората – за пари

  Лекарите също се сдърпаха. Не за здравето на хората – за пари

  Лекарското съсловие в България също показва завидни военни умения. Не е рядкост да наблюдаваме как уважавани в обществото доктори влизат в клинч помежду си като боксьори тежка категория, дърпат се за белите престилки и са готови да се удушат един друг с медицинските си слушалки. Много често лекарските спорове са по чисто медицински въпроси (за ваксинацията, против ваксинацията, спомнете си казуса „доцент Мангъров“). Друг път са по чисто политически причини – кой е с Бойко Борисов или кой е със служебния кабинет. Но в 99% от случаите става дума за пари.

  108